SGK Balıkesir İl Müdürü ve Denetmenleri BAGİAD'ı Ziyaret Etti

Sosyal Medyada Paylaş

SGK Balıkesir İl Müdürü ve Denetmenleri BAGİAD'ı Ziyaret Etti

SGK Balıkesir İl Müdürü Muhammed Sıddık POLAT ile birlikte SGK İl Müdürlüğü Denetmenleri; Abdülkadir UZ, Adem KOCABAŞ ve Nejdet AKIN 8 Ekim Perşembe günü Balıkesir Genç İş Adamları Derneği’ne ziyarette bulundular. 

Karşılıklı tanışmanın ardından, ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunan BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı, derneğin genel yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Oda ve borsalar ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretler düzenlediklerini belirten Polat; “Bu sayede iş dünyasına mensup olan sizlerle bir araya gelerek tanışma fırsatı sağlıyoruz. Kurum içerisindeki güncel işlemler ile teşvik ve çalışmalarımızı sizlere aktarırken aynı zamanda sorularınızı birebir olarak yanıtlıyor, görüş ve önerilerinizi de üst makamlara iletmek üzere not almış oluyoruz “ dedi. 

Vatandaşların, kurum ve yetkililerine duyduğu saygının yanından aynı zamanda çekincelerinin de olduğunun dile getirilmesi üzerine denetimlerin halkın güvenliği için yapıldığını belirten Müdür Polat;” Çekinilmesi ya da korkulması gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum fakat bizlerde bazen denetimlerimiz sırasında istenmeyen durumlarla  karşılaşabiliyoruz. Yıkıcı değil de yapıcı rol oynadığımızı herkesin bilmesini isteriz. Gerekli uyarılarımızı yaparak, yol gösteriyor ve kimseyi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Her zaman işçi ve işverenin yanındayız. Kanun ve kurallara uyarak, düzenin sürekliliğini sağlamak vatandaş olarak hepimizin asli görevidir“ dedi.

Pandemiyle birlikte yaşanan ekonomik sıkıntıların Balıkesir’deki etkisine değinen Başkan Emrah Bilcanlı;“ Bütün sektörler ciddi anlamda etkilenerek zor zamanlar yaşadı. Devlet eliyle sağlanan birçok uygulama sayesinde çalışanlarımızı mağdur etmeden, üretim ve ticaretimizin devamlığını sağladık. İşverenler açısından değinilmesi ve planlanması gereken birkaç konunun daha olduğunu düşünüyoruz. Bunları sizlerle paylaşabilme imkânımız olduğu için bizler de memnuniyet duyduk” dedi.

SGK hükümlülükleri, teşvikler, kısa çalışma ödenekleri, işten çıkarma yasakları ve benzeri konular hakkında yöneltilen sorular yanıtlanarak, talep ve görüşlerin bildirildiği toplantıda yapılan fikir alışverişleri sonucunda, Balıkesir’ de bir ilk olarak SGK İl Müdürlüğü ve BAGİAD’ ın birlikte ortak bir çalışma yürütmesinin farkındalık yaratacağı görüşünde bulunuldu.

Farklı kuruluşlar ile İŞKUR’un da dahil edilebileceği çalışmada, işverenler açısından oluşabilecek bilgi açıklarının giderilmesi ile sahada görevli denetmenlerin yerinde gözlemleyecekleri sorunların analiz edilip toplanmasıyla hazırlanacak raporun üst makamlara iletilmesinin çözüm hızını artıracağı vurgulandı.  

Kamu kurum ve kuruluşları ile iş dünyasının her zaman birlikte hareket etmesinin son derece önemli olduğunun altı çizildiği ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya