BİGİAD Yönetim Kurulu Sayın Bursa Vali Yardımcısı Vedat MÜFTÜOĞLU ile birlikte Bursa Valisi Şahabettin HARPUT makamında ziyaret edildi.
Yapılan görüşmede Sayın HARPUT şunları aktardı:
"Bitlis önemli şehirlerimizden. Gölü ile, havası ile, kültürü ile eşsiz bir vilayetimiz. Din ulularımızın yetiştiği ender illerimizden.
Bursa da Bitlisli saygıdeğer işadamlarımız mevcut.
Bir araya gelişler çok önemli. Şehirler için de önemli. Değişik mesleklerin, örgütlenmiş toplulukların kendi meslekleriyle ilgili sorunları sırtlayıp çözmeleri daha kolay. Sizler ülkenin meselesine çözüm getiriyorsunuz ve bu ülkenin onunu acıyorsunuz.
Silkintisi olanlara sahip çıkma misyonu da oluyor.
Bitlisli Bitlis’e sahip çıkıyor.
Memleketinizle gurur duyun.
"Sahipsiz olan memleketin batması haktır, Sen sahip çıkmazsan bu vatan batacaktır."
Kendisini Bitlisli sayan herkes katkı yapmak istese, işler daha kolay yürür. Ayni şeyi diğer illerde bulamayabiliyorsun. Herkes bana doğrudan fayda varsa gözüyle bakıyor. Ama Bitlisliler memlekete olan gönül oraya yatırım yaparak, okul yaparak, üniversite kurarak borçlarını ödüyorlar ve “Beni bu memleket yetiştirdi, ona borcumu ödemeliyim” anlayışıyla memleketine katkıda bulunuyor. Bu konuda Bitlisliler takdiri hak ediyorlar."
Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın ERSAN da, Bitlislilerin gittikleri şehirlerde işlerinde başarılı olduklarını, istihdam yaratarak şehrin ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunduklarını ve bu başarılarında da ticari zeka ve çok çalışmanın önemli bir rol aldığını ifade ettiler.
İdari yetkililerin iş dünyasının önünü açan uygulamalar yapmalarının daha çok basari getireceğini vurguladı.
Ziyaret karşılıklı hediyeleşmeden sonra sona erdi.