ESGİAD ile KOSGEB arasında önemli protokol

Sosyal Medyada Paylaş

ESGİAD ile KOSGEB arasında önemli protokol

Eskişehir’de girişimcilerin, girişimci adaylarının desteklenmesine yönelik önemli bir protokol imzalandı. ESGİAD ile KOSGEB arasında imzalanan protokole göre kadın girişimci sınıflarının açılmasından, üniversite öğrencileri için girişimcilik sınıfları oluşturulmasına kadar pek çok proje yaşama geçirilecek.

Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) ile KOSGEB işbirliği için ilk adım atıldı. KOSGEB’te düzenlenen imza töreninde hazırlanan protokole ESGİAD Başkanı Serkan Zengin ile KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu imza attı. ESGİAD tarafından yürütülmesi düşünülen proje ve programların KOSGEB destekleriyle güçlendirilmesini amaçlayan protokolün, özellikle girişimcilerin önünün açılması için önemli fırsatlar sunduğu ifade edildi.

-          ESGİAD ESKİŞEHİR’İN EN ETKİLİ VE ÖNEMLİ STK’LARINDAN

Törende bir konuşma yapan KOSGEB Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu; ESGİAD’ın Eskişehir’in en etkili ve en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyledi. ESGİAD’ın üst çatı kuruluşu olan TÜGİK’in, Pembe Yaka Projesi için KOSGEB Başkanlığı ile imzaladığı protokolü anımsatan Eskicioğlu, “İki kurumun Ankara’da yaptığı anlaşmadan sonra Türkiye’deki ilk protokol Eskişehir’de imzalandı. Pembe Yaka Projesi’ne uyumlu olarak Eskişehir’de kadın girişimcilik sınıfları açılacak ve özel bir eğitim programıyla bu eğitimler desteklenecek. Örneğin iş hayatındaki insanların da gelip tecrübelerini paylaşacağı bir ders programı olacak. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

-          ÜNİVERSİTELERDE GİRİŞİMCİLİK SINIFLARI AÇILACAK

ESGİAD Başkanı Serkan Zengin de yenidünya düzeninde kadınların iş hayatında daha fazla olması, temsiliyet oranlarının daha çok artması gerektiğini ifade etti. ESGİAD olarak bu düşünceden yola çıkarak KOSGEB ile işbirliği yaptıklarını anlatan Zengin, “Eskişehir’de kendi işini kurmak isteyen kadınlarımız için girişimcilik sınıfları açacağız. Ardından Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri’nde öğrenim gören öğrenciler için girişimcilik sınıfları oluşturacağız. Bu iki konu başta olmak üzere pek çok projenin yaşama geçirilmesi konusunda birlikte hareket ettiğimiz KOSGEB yetkilileriyle, bundan böyle de her iki ayda bir toplantı yaparak, yol haritamızı belirleyeceğiz. Protokolün kentimize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu. 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya