BAGİAD, GÜNMARSİFED 3. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD, GÜNMARSİFED 3. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı

Derneğimizin bağlı olduğu Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu ( GÜNMARSİFED)’ nun 3. Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 15 Ekim Cumartesi günü Ayvalık Bacacan Hotel’ de gerçekleştirildi.

 

GÜNMARSİFED Başkanı Sayın İsa Tamer ÇELİK’ in başkanlığını yaptığı genel kurul toplantısına Başkanımız Sayın Rahmi KULA ve federasyon delegelerimiz Sayın Emrah BİLCANLI , Ender AKÇA ve Emre ÇELİK’ in yanı sıra BASİAD Başkanı Sayın Abdullah BEKKİ, BANGİAD Başkanı Sayın İsmail ÇOBAN , BANSİAD Eski Başkanı Sayın M. Çetin MİRAP , ÇASİAD Başkanı Sayın Erdal AKARSU ve BİSİAD Başkanı Sayın Zekai BAŞ ve delegelerde hazır bulundular.

Federasyon Başkanı ve Dernek başkanlarının açılış konuşmalarını yaptığı genel kuruldaki en önemli mesaj, ülkemizdeki terör olaylarına bağlı olarak yaşanılan sıkıntılar ile bu uğurda şehit verdiğimiz askerlerimiz ve sivil vatandaşlarımız idi.

 

Federasyon Sayman üyesi olan Başkanımız Sayın Rahmi KULA konuşmasında; “ Kıymetli Başkanlarımız çok güzel konulara değindiler. Ben artık maalesef ki yaşanan bu darbe girişiminden, terör olaylarından bahsetmek istemiyorum. Bunlar hepimiz için üzücü şeyler. Ülke olarak iyi günlerden geçmedik ve geçmiyoruz da. İnşallah bu terör süreci en kısa sürede biter. Genç bir baba olarak , benden sonra gelecek nesillere daha güzel, daha modern ve daha rahat edebilecekleri ekonomi düzeyi daha üst seviyelere ulaşmış bir ülkeyi  miras olarak bırakmak istiyorum. Ekonomi için en önemli şey huzur. Huzur ve istikrar olduktan sonra ekonomimizin daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi. 

 

Başkanımız Sayın Rahmi KULA; “ Beni üzen konulardan biri ise, hali hazırda genç bir nüfusa sahipken  bu kesimin çalışmayı sevmiyor olması. Hepimiz sanayiciyiz, esnafız , tüccarız ,işvereniz, şuan sorsak hepimizin en büyük sıkıntılarından biri çalışacak personel ve kaliteli elaman bulamamaktır.  Sayın Başkanım İsa Tamer ÇELİK’ in de dediği gibi ; bize elektrikçide lazım, kaynakçıda lazım, mühendiste lazım , çoban da lazım , çiftçide lazım… hepsini yapmalıyız. Ama her geçen gün yeni nesil çalışmaktan kaçınıyor , kabiliyetlerini ortaya çıkaramıyoruz, diye belirtirken; Birkaç gün önce okuduğum yazıya göre genç nüfuslu olup OECD ülkeleri arasında en az okuyan ve en az çalışan toplummuşuz. Ülkemizde yaşayan bu kadar genç nüfus var fakat biz onu potansiyele dönüştüremiyoruz. Bu sefer geleceğe karamsar bakmaya başlıyorsunuz.  Dediğimiz gibi meslek liselerine gereken önemi vermiyoruz. Meslek lisesi mezunu eli kalem tutan iş yapacak mezunlar arıyoruz fakat bulamıyoruz. Buna muhakkak bir çözüm bulmamız lazım. Sadece gelir seviyemiz yükselsin diye değil,  disiplinli bir şekilde ülke olarak hepimizin çocuklarımızı, kardeşlerimizi çalışmaya teşvik etmemiz lazım “ dedi .

 

 

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından genel kurul gündemine geçilerek toplantı bitiminde ise hatıra fotoğrafı çektirildi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya