TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Gaziantep'te toplandı.

Sosyal Medyada Paylaş

TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Gaziantep'te toplandı.

Türkiye Genç İşadamları Vakfı Gaziantep'te Yüksek İstişare Kurulu Ortak Toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Gaziantep Valisi Erdal Ata, YlK Başkanı Erhan Özmen, Kurul üyesi Gagiad Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak ve YİK  üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Yüksek istişare Kurulu (YlK) Başkanı Erdal Özmen vaptı.

Özmen konuşmasında, "Sayın Valim, Yüksek istişare Konseyimiz TÜGlK adına, Türk Genç işadamları Konfederasyonu 75 ilde örgütü olan yaklaşık 10 bin üyesi bulunan bir konfederasyonumuz. Tabi sivil toplum örgütleri kuruluşları gibi ülkesinin nerede eksikliği var, nerede aksaklığı var nerede problemi var bu tespitleri yaparak kamuya ve devlete yardıma olarak toplumun ve ülkenin daha iyi noktaya gitmesini hedefleyen doğal bir görev üstlenmiştir. Hepimiz iş adamlan olduğumuz için ilk tespitimiz, Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili özellikle son günlerde belki bizi dünyadaki gelişmelerden de koparan, belki bizi dünyadaki gelişmelere karşı sorunlarımızın büyümesine sebebiyet veren ve bizleri endişelendiren Türkiye'nin ekonomideki kendine yetmez tablosudur".

Gaziantep Valisi Erdal Ata da eğitim konusuna vurgu yaparak, "Komi dış ticaret açığı, önemli bir konu. Dış ticaretten sonra eğim konusuna değindiler. Aslında ileri derecede konuşulması gereken bir konudur. Şu anda Erhan Bey konuşurken masamızın üzerine bakıyorum. Buradaki her şey sanayi ürünü. Telefon da mikrofon da kamera da sanayi ürünü. Burada katma değeri yüksek olan ürünlerden hangisini biz üretiyoruz. Telefon mu, kamera mı, mikrofon mu? îş dönüp dolaşıp eğitime geliyor. Bana Gaziantep'in üç tane sorununu alt alta yaz derlerse üçüne de eğitim yazarım. Bir ülkede eğitim sorununu çözmeden başka sorunun çözülmesi mümkün değildir. " şeklinde koııuştu

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya