TÜGİK YİK Başkanı Erhan Özmen " Cumhurbaşkanlığı Sarayında tarihi ve milli meselemizi konuştuk"

Sosyal Medyada Paylaş

TÜGİK YİK Başkanı Erhan Özmen   Cumhurbaşkanlığı Sarayında tarihi ve milli meselemizi konuştuk

Cumhurbaşkanlığı Sarayında tarihi ve milli meselemizi konuştuk

Geçen hafta genç işadamları olarak son dönemde oda sayısından bardağına, elektrik faturasına kadar gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanlığı Sarayına gittik.

Bardaklara çanaklara, odalara jakuzilere bakmak için değil, bu ülkenin gelişimi için buradayız demek için gittik. Bu ülkenin bunun gibi onlarca, yüzlerce saray inşa edebilecek güce kavuşabilmesi için gerekli iradenin, gücün, mücadeleci ruhun gençlikte olduğunu göstermek için gittik.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın ziyarette “Ülkemizin daha da büyümesi için siz genç girişimcilere önemli görevler düşüyor. Türkiye’nin geleceği sizlersiniz” sözlerinin bilincinde olduğumuzu ve görevimizi yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya hazır olduğumuzu söylemek için gittik.

Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için ihtiyacımız olan  siyasi istikrar ve güven ortamının  toplumun tamamı için  ne kadar önemli ise  iş dünyası içinde  bi  o kadar önemli olduğunu ve bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın  verdiği mücadelede destekçisi olduğumuzu söylemek için gittik.

 

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonunun (TÜGİK) Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış 8 federasyon, 72 dernek, 500 farklı sektör ve meslekte faaliyet gösteren 10 bine yakın üyeyi temsilen söyledik ve de söyleneni dinledik.

Cumhurbaşkanı “size güveniyorum, Türkiye’nin geleceği sizlersiniz” dedi ama çok önemli bir şey daha söyledi: “ Sizlerden Çözüm Süreci’ne daha çok destek bekliyorum. Ciddi teşvikler verdiğimiz 5. Bölge, 6. Bölge’de yatırımlar yapmanızı bekliyorum” dedi.

Aslında TÜGİK’in doğuşundaki temel düşünceyi dile getirdi Sayın Erdoğan. GİAD’ların Konfederasyon çatısı altında birleşerek daha güçlü bir ses oluşturma girişiminin ateşi Güneydoğudan başladı. Ticarette ve üretimde Türkiye’yi doğu batı kuzey güney demeden bir bütün olarak görmeyi benimseyen TÜGİK, güneydoğu illerini iş dünyasına tanıtmak, burada “iş var” mesajını vermek adına defalarca bölgede büyük organizasyonlar gerçekleştirdi. Bölgeyi tanıdı ve de hem ulusal hem de uluslar arası platformda tanıttı. Bugün Batman, Mardin,  Diyarbakır, Hakkari den Edirne’ye Muğla’ya Trabzon ve Sinop’a ye kadar uzanan  72 dernek var çatının altında.

Demem o ki biz yıllar önce çıktığımız bu yolda nasıl olur da devletimize  destek vermeyiz. Sayın Genel Başkanımız Erkan Güral’ın ziyarette dile getirdiği gibi:

“Tarihi ve milli bir mesele olan Çözüm Süreci’nin, nihayete erdirilmesi konusundaki mücadelesinde de, tüm gücümüzle Sayın Cumhurbaşkanımızın yanınızdayız.”

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya