TÜGİK YİK Başkanı Erhan Özmen " Gaziantep için sağduyu vakti "

Sosyal Medyada Paylaş

TÜGİK YİK Başkanı Erhan Özmen   Gaziantep için sağduyu vakti

Gaziantep için sağduyu vakti

Suriyeli sığınmacının birinin ev sahibi ile yaşadığı tartışmada ev sahibinin ölmesi üzerine başladı Gaziantepliler ile Suriyeliler arasındaki gerginlikler. Ya da bu olayın üzerine arttı diyelim.

Muhtemelen daha önce de birbiri ile tartışan Suriyeli ve Antepli komşu olmuştur. Tıpkı aynı apartmanda oturan herhangi iki komşunun tartışması gibi.

Muhtemelen bundan sonra da birbiri ile tartışan Suriyeli ve Antepli komşular olacaktır. Tıpkı bundan sonra aynı apartmanda oturan herhangi iki komşunun tartışma ihtimali olduğu gibi.

Sokakta yürürken, trafikte, parkta, okulda insanın olduğu her yerde ne yazık ki kavgalar tartışmalar oluyor ve ne yazık ki bazıları da ölümle sonuçlanabiliyor.

Yaşanan bu üzücü olay iki Türk arasında geçseydi elbette ki bu boyutlara gelmezdi. Olayı içimiz acıyarak haberlerde izler unuturduk. Oysa taraflardan biri Suriyeli olduğundan kin kusar olduk.  

Malcom X demiş ki : “Geçmişte, tüm beyaz insanları, aynı kefeye koydum. Bu genellemeler, bunu hak etmeyen bazı beyaz insanların zararına oldu.”

Kısacası :

1-      Bütün Suriyeli sığınmacıları aynı kefeye koyamayız.

2-      Bütün Suriyeli sığınmacıları potansiyel suçlu olarak addedemeyiz.

3-      Nefret söylemi ve şiddet eylemleri ile asla bir yere varamayız.

Tüm bunlar kaos ortamı oluşturmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Suçlu ile suçsuzu aynı kefeye koyarsak, iki taraf arasında nefret tohumları ekersek nasıl dolaşacağız sokaklarda. Çocuklarımız nasıl oynayacak parklarda.  

Lütfen bunları düşünerek biraz daha sağduyulu davranalım. Bizim vatandaş olarak üzerimize düşen bu. Umut edelim ki karar vericiler de üzerlerine düşeni en kısa zamanda yerine getirsin.

Barışı sevin, kini ve kavgayı bir tarafa atın; çünkü bunlar bütün kötülüklerin anasıdır.

A. Tscherming

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya