TÜGİK YİK Başkanı Erhan Özmen "Dünyanın gözü kulağı bizde "

Sosyal Medyada Paylaş

TÜGİK YİK Başkanı Erhan Özmen  Dünyanın gözü kulağı bizde

Dünyanın gözü kulağı bizde

Başlığa bakıp da okuyacaklarınızın Almanya’dan sonra Amerika ve İngiltere’nin de Türkiye’yi dinlediği skandalına ilişkin olacağını düşünmeyin.

Yıllardır yazıyorum ben bu köşeden, yıllardır şehrin milletvekilleri, yerel yöneticileri, meslek odaları başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, yeri geldiğinde ülkenin bakanları, başbakanı defalarca dile getirdiler. Bu Gaziantep var ya Gaziantep bambaşka bir şehir, bambaşka bir öngörü, bambaşka bir vizyon, bambaşka bir güç var bu şehirde diye.  Kalkınma diyorsanız alın örnek gösterin Gaziantep’i dedik. Şimdi bu söylediklerimizin gerçekliği teyit edildi. Dünya bankası dünyanın en rekabetçi 7 kentinden biri seçti Gaziantep’i.

Dünya Bankası Rekabetçi Şehirler Bilgi Tabanı Projesi kapsamında hazırladığı raporda Gaziantep için şunları söylüyor :“Ekonomik açıdan başarılı şehirlerin iyi performans sergilemelerini sağlayan faktörleri analiz etmekte ve bu şehirlerin bunu nasıl başardığını birinci elden incelemektedir. Proje, geçtiğimiz on yıla ait karşılaştırma göstergelerinin analizi yoluyla tüm kıtalardan seçilen ekonomik açıdan başarılı şehirlerin derinlemesine örnek incelemelerini içermektedir. Banka, bu kriterlere göre Türkiye’den Gaziantep şehrini Avrupa ve Orta Asya (ECA) bölgesindeki ekonomik açıdan başarılı ve ilginç bir örnek olarak belirlemiştir. Şehir düzeyindeki verilerimize göre, Gaziantep, GSYH artışı ve istihdam artışı açısından Türkiye ekonomisinin ve ECA bölgesindeki başka birçok şehrin üzerinde performans göstermiştir. Ayrıca Gaziantep’in deneyimi, Dünya Bankası’nın küresel Rekabetçi Şehirler Bilgi Tabanının bir parçası haline gelecek ve dünya genelindeki ekonomik kalkınma uygulayıcılarının ve analistlerinin dikkatini çekecek şehir düzeyinde ekonomik kalkınma bakımından sıklıkla bir küresel en iyi uygulama örneği olarak gösterilecektir.”

Hafta içinde Dünya Bankası uzmanları şehirde incelemeler yaptı, işin sırrını anlamak için. Aslında cevap çok basit. Tek bir şey yaptı ve de yapıyor Gaziantep. ÇA-LI-ŞI-YOR. Çevresinde ne yaşarsa yaşasın önüne bakıyor Gaziantep.

Bunun yanında sosyokültürel  yapısıyla da  incelenecek  seviyeye gelmeli Gaziantep. Hayalim dünya üzerinde gastronomi denince akla gelen ilk üç kentten biri olmak. Bu konuda da fena ilerlemiyoruz diyebilirim. Zaten sahip olduğumuz  mutfağımızı  iyi bir  sunumla buluştursak dahi  yeterli olacaktır.

En büyük makam, en büyük hak çalışanlara ait olacaktır. Atatürk

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya