TÜGİK Heyeti, Hollanda Büyükelçiliği yetkilileriyle

Sosyal Medyada Paylaş

TÜGİK Heyeti, Hollanda Büyükelçiliği yetkilileriyle

HEDEF; TÜRK VE HOLLANDALI İŞADAMLARINI BİRARAYA GETİRMEK

 

TÜGİK, Türkiye ile Hollanda arasındaki sanayi ve ticari işbirliğinin gelişmesine yönelik önemli bir adım attı. Hollanda Kraliyet Büyükelçiliği yetkilileriyle biraraya gelen TÜGİK Heyeti, iki ülke işadamlarının karşılıklı yatırım yapması ve ortaklık kurmasının kapılarını araladı.

 

TÜGİK Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Erhan Özmen, TÜGİK Genel Sekreteri Serkan Zengin ile aynı zamanda TÜGİK YİK Üyesi olan Hollanda Türkiye Dostluk Derneği (TÜHOD) Başkanı Edip H.Aktaş, Hollanda Kraliyet Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. TÜHOD Başkanı Aktaş’ın organizasyonuyla gerçekleşen ziyarette TÜGİK Heyeti, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis  ile Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Müge Yazgan Van Herk tarafından ağırlandı. Toplantıda iki ülkenin sanayi ve ticaretinin gelişmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunan taraflar, ileriye dönük strateji planlaması yaptı.

 

İLK ÇALIŞMA İÇGİAF BÜNYESİNDE YAPILACAK

 

Bu çerçevede iki ülkenin işadamlarının biraraya getirilmesi, buluşma öncesi de Hollanda’nın sektör ve yatırım fırsatları hakkında bir ön rapor hazırlanması kararlaştırıldı. Yatırım imkanlarına ilişkin hazırlanacak raporun ardından iki ülkenin işadamlarının görüşmesi sağlanacak. TÜGİK Heyeti, konfederasyona bağlı 8 fedarasyon bulunduğunu, ilk çalışmayı İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF) ile yapacaklarını bildirdi. Eskişehir merkezli yapılacak çalışma kapsamında Hollanda Kraliyet Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis, beraberindeki bir heyetle birlikte İÇGİAF’a bağlı bir kenti ziyaret edecek.

 

İÇ ANADOLU’DA VE HOLLANDA’DA BULUŞMA

 

Ziyaret kapsamında düzenlenecek geniş kapsamlı toplantıda İÇGİAF’a üye işadamlarına Hollanda’daki yatırım olanaklarıyla ilgili bir sunum yapılacak. Benzer bir çalışma Hollandalı işadamlarına yönelik de gerçekleştirilecek. Sonuç odaklı planlanan bütün bu programların ardından da görüşmek isteyen iki ülkenin işadamları nisan ayı itibariyle İÇGİAF bünyesindeki bir kentte ve Hollanda’da biraraya gelecek.

 

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya