TÜGİK Başkanı Güral’dan, STK’lara önemli çağrı "Barış Sürecine STK'larda katkı vermeli”

Sosyal Medyada Paylaş

TÜGİK Başkanı Güral’dan, STK’lara önemli çağrı  Barış Sürecine STK'larda katkı vermeli”

TÜGİK Başkan Erkan Güral, Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin “Barış Süreci” olduğunu söyledi. Güral, “Çözüm sürecinin olumlu bir şekilde biteceğine inancımız çok yüksek. Bu konuda tüm STK’larda devreye girmeli. STK’ların katkı vermesi süreci daha olumlu bir havaya kavuşturacaktır” dedi.

 
Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, yaşanan barış sürecine toplumun tüm kesimlerinin katkı vermesi gerektiğini söyledi. Güral, Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin “Barış Süreci” olduğunu vurgulayarak, “Sivil toplum kuruluşları bu konuda daha çok katkı vermeli. Barış süreci toplumun tüm katmanları tarafından desteklenirse yaşama geçme şansı o kadar artacaktır. Bu toplumsal meselede Sivil toplum kuruluşları da büyük sınavdan geçecek. STK’ların katkı vermesi süreci daha olumlu bir havaya kavuşturacaktır” dedi.
 
Çözüm sürecinin olumlu bir şekilde biteceğine inandıklarını anlatan Güral, “2013 yılının Mart ayında TÜGİK Yönetimi olarak çözüm süreci sonrasında iş dünyasının bölgede atacağı adımlara yönelik görüş alışverişinde bulunmak üzere Diyarbakır'a gittik. Burada önemli tespitler yaptık. Bunların en önemlisi ekonomik koşulların bu sürece destek vermesini sağlamaktır” diye konuştu. Güral şunları söyledi:
 
“Çözüm süreci birkaç bölümden oluşuyor. Bu süreçlerin birinci bölümü bugün yaşadığımız yasal düzenlemelerin yapıldığı bölüm oluşturuyor. Bundan sonraki süreç ise tekrar terör sürecinin oluşmaması için yapılacak çalışmaları içeren kısım. İşte burada STK’lar gövdeledrini bu işe koymalılar. Gerek ekonomik gerekse sosyal anlamda yapılması gereken tüm çalışmalarda Sivil toplum kuruluşları yer almalı. Diyarbakır'da her sene 35-40 bin civarında gencimiz 18 yaşına basıyor. Gençlerimizin meslek sahibi edilebilmesi, toplumuza ekonomik katma değer sağlayacak şekilde yetiştirilmesi son derece önemlidir” 
 
Güral , çözüm süreciyle ilişkili gelişmeleri büyük memnuniyetle izlediklerini kaydederek,” Türk iş dünyası gelecek adına çok umutlu” dedi.
 
 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya