Sanayinin ilacı katma değeri artırmaktır

Sosyal Medyada Paylaş

Sanayinin ilacı katma değeri artırmaktır

Üretimde katma değeri artırmak için harekete geçen KADED Başkanı Özdoğularlı, "Bunu yapmazsak sıkıntılar yaşarız" dedi

Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarının başında katma değerin düşük olmasının geldiğini belirten Katma Değer Hareketi (KADED) Başkanı Begüm Özdoğularlı, bu konuda yaptıkları ilk çalışmanın sonuçlarını açıkladı. Özdoğularlı, katma değerin yükseltilememesi halinde Türkiye'yi 10 yıl içinde bir sanayi krizinin beklediği uyarısında bulundu. Türkiye'nin dinamik ve sürekli üreten bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Özdoğularlı, dünyanın en güçlü ve değerli ekonomileri arasına girebilmesi için ürettiği katma değerin yüksek olması gerektiğini söyledi. Derneği bu amaçla kurduklarını belirten Özdoğularlı, gerçekleştirdikleri ilk toplantıda hazırladıkları bir raporu da paylaştı.

YENİLİKÇİ FİRMA SAYISI AZ
Özdoğularlı, endişelerine neden olan durumu şu sözlerle özetledi: "Çoğu aile şirketi olan işletmelerden çok azı son 10 yılda yenilikçi düşünce yaratımıyla ilerledi. Sanayinin yoğun olduğu ülkelerde yapılan Ar-Ge çalışmalarını baz alarak ürün tasarlayan ve üreten firma sayısı arttı. Buna birde iki ve üçüncü nesilin, şirket kurucuları ile iletişim kuramaması eklenince, büyüme hızımız iyice düştü."

BİRÇOK SEKTÖRÜN RÖNTGENİ ÇEKİLECEK
KADED Başkanı Begüm Özdoğularlı, sanayi tarım ve sağlık sektörlerinin 2015 sonuna kadar, Ar-Ge ve inovasyonda ne durumda olduklarını belirleyeceklerini anlattı. Başkan Özdoğularlı, öncelikle plastik, kimya, otomotiv tedarik sanayi, demir-çelik sektörlerinde yoğunlaşacaklarını söyledi. Buna göre 2015 sonuna kadar firmaların son beş yıldaki büyüme oranları, kullandıkları hammaddenin ne kadarının yurt içinden tedarik edildiği belirlenecek. 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya