SAMGİAD’dan Romanya Çıkarması!

Sosyal Medyada Paylaş

SAMGİAD’dan Romanya Çıkarması!

TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Genç İş Adamları Dernek Başkanı Savaş GÖMEÇ ve beraberliğinde Başkan Yardımcısı Dr. Buğra ÇOLAK, Başkan Yardımcısı Kerem ÖZAL, Genel Sekreter Abdulkadir KÖSTEK ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Kaya’dan oluşan heyet, Romanya’nın başkenti Bükreş’e giderek Erasmus Programı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Girişimcilik Staj Konsorsiyum Projesi kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin yurtdışında staj yaparak deneyim kazanabilmesine olanak sağlamak amacıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Öğrencilere yurtdışı iş deneyimi imkanı tanıyabilmek adına, Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürütmekte olan Romanya’ya giderek farklı sektörlerden staj bağlantıları ayarlarken, bir yandan da yapmış olduğu ziyaretlerde ülkemiz, bölgemiz ve şehrimizin ticaretine katkı sağlayacak önemli görüşmeler gerçekleştirmiştir.


Bu bağlamda; Türkiye Cumhuriyeti Romanya Büyükelçisi Füsun ARAMAZ ve Eğitim Müşaviri Seyfi ÖZKAN makamlarında ziyaret edilmiştir. Yapılan görüşmelerde derneğimiz faaliyetleri ve Erasmus Programı hakkında bilgi verilmiş, şehrimizin öne çıkan özellikleri ile Romanya-Türkiye arasındaki turizm ve ticaretin geliştirilmesi noktasında, her anlamda gelişime ve yatırıma müsait olduğu, lojistik köy, ulaşım, serbest bölge, medikal kümelenme, teknopark ve girişimcilik faaliyetleri hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunulmuştur.


Türkiye Cumhuriyeti Romanya Büyükelçisi Füsun ARAMAZ’ a Samsun’un 100.yıl kutlamaları kapsamında birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığına dair bilgiler verilerek ülkemizin ve şehrimizin gelişimine katkı sunabilecek her türlü projede bütün şehrin bir araya gelebilme kabiliyeti bulunduğunu, yatırımcıların rahatlıkla şehrimize yönlendirilebileceğini, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hususunda Samsun’un mutlaka gündemlerinde bir şehir olması gerektiği belirtilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Ticaret Müşavirimiz Hakkı BARUTÇU makamında ziyaret edilmiştir. Görüşmede Barutçu,  ülkemiz ve Romanya arasında gerçekleştirilen ticaret hacminin yaklaşık 6,3 Milyar dolara yükseldiğini ancak hedeflerinin iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara yükseltilmesi olduğunu belirtmiştir. Sayın Gömeç ise “Samsun’un yatırım için birçok avantajı bünyesinde barındıran bir şehir olduğunu ifade ederek 10 milyar dolar ticaret hacmine ulaşma noktasında Roman yatırımcıları şehrimize davet ediyoruz” ifadesinde bulunmuştur.

Erasmus Programı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Girişimcilik Staj Konsorsiyum Projesi kapsamında, Romanya’daki bir diğer ziyaret ise STK olarak kamuda ve özelde kendisini kabul ettirmiş, yaptırım gücü olan, birçok konuda görüşleri alınan, resmi ve özel ziyaretlerde aktif rol üstlenen ve bizleri kendi evimizde hissettiren Romanya-Türk İş Adamları Derneği’ne (TIAD) gerçekleştirilmiştir. TIAD Başkanı Güven GÜNGÖR ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen SAMGİAD Başkanı Savaş GÖMEÇ ve beraberinde ki heyet, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri için staj yerleri bulunması hususunda birlikte istişarelerde bulunarak, öğrencilerin maksimum verim alabileceği en uygun işletmelerin tespiti ve sektör analizleri hususunda detaylı değerlendirmelerde bulunarak kararlar almışlardır.

SAMGİAD Başkanı GÖMEÇ, görüşme sonunda sosyal ve ticari işbirliklerinin geliştirilmesi hususunda birbirinden nitelikli ve farklı sektörlerde faaliyette bulunan tüm üyelerimiz adına derneklerinin her daim kendileriyle çalışmaya hazır olduğunu belirterek, başarılı çalışmaları ve ev sahipliği nedeniyle göstermiş oldukları nazik karşılama için TIAD Başkanı GÜNGÖR’in şahsına ve tüm yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkürlerini sunmuştur.

TIAD Başkanı GÜNGÖR ise, Romanya’da 15 binden fazla Türk firması bulunduğunu ve Roman halkının Türkleri sevdiğini belirterek, işini ve pazarını büyütmeyi düşünen Türk yatırımcılar için Romanya’nın cazip bir ülke olduğunu ve ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek, bu tarz projelerde her daim üzerimize düşeni yapmaya hazırız ifadelerini kullanmışlardır.

Romanya ziyareti süresince SAMGİAD heyetini yalnız bırakmayan TIAD Üyesi Ozan TOPÇU, dönüş öncesi bir sürpriz yaparak, heyeti,  Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün büstünün bulunduğu alana götürmüş ve Romanya’nın Bükreş şehrinde Atatürk’e duyulan saygıyı yerinde müşahede etme imkanını sağlayarak ülkemiz vatandaşı olmanın gururunu yaşatmıştır. 

SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, gerçekleştirilen bütün ziyaretler sonrası muhataplarına, Bandırma Vapuru ile Atatürk Şilti hediye etmiştir.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya