KÜGİAD Rektörünü arıyor

Sosyal Medyada Paylaş

KÜGİAD Rektörünü arıyor

‘KÜGİAD Rektörünü arıyor’


Kütahya Genç İş Adamaları Derneği yönetim kurulu Şubat ayında yapılacak rektörlük seçimleri öncesi rektör adaylarıyla bir araya gelerek projeleri hakkında konuşmak için oluşturdukları ‘KÜGİAD Rektörünü arıyor’ projesi kapsamında ilk olarak rektör adayı Prof. Dr. Ramazan Köse ile bir araya geldi.

Kütahya Genç İş Adamları ve Yöneticileri Derneği ‘KÜGİAD Rektörünü Arıyor’ sloganıyla şehrin bacasız sanayisi Dumlupınar Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde adaylıklarını açıklayan DPÜ rektör adaylarıyla seçim tarihine kadar projelerini konuşmak için beş çayında bir araya geliyor. Proje kapsamında A’la Cafe Bistro’da beş çayında toplanan KÜGİAD yönetim kurulu üyelerinin ilk konuğu DPÜ Rektör adayı Ramazan Köse oldu.
Program KÜGİAD Başkanı Mithat Delen’in açılış konuşması yapmasıyla başladı. Delen; “Bugün burada, Dumlupınar Üniversitesi Rektörlük seçimi öncesi “Rektör Adayları”mızla sorularımız ve sohbetimiz çerçevesinde işbirliklerimizi geliştirerek Kütahya’mız için çok önemli bir seçime katkıda bulunmak ve Kütahya’mızın geleceğine katkı yapmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Dünya üzerindeki politik, ekonomik, sosyo-kültürel ve teknolojik değişimleri kapsamlı olarak analiz ettiğimizde yeni bir dünya düzeninin oluşmakta olduğunu gözlemliyoruz. Artık “Sanayi Toplumu” aşamasının bittiği ve “Bilgi Toplumu” aşamasına geçildiği noktadayız. Bu yenidünya düzeninde herkesin konumlanmasını doğru yapması, yerini alması ve eğilimleri iyi takip etmesi gerekmektedir.
Çünkü; Ekonomik refah arayan insanlar kentlere göç ediyor; bazı kentlerin nüfusu azalıyor, bazı kentlerin nüfusu artıyor. Ataerkil aile yerini çekirdek aileye bırakıyor. Kadınlar iş hayatına hızlı bir şekilde giriyor. Orta sınıf önemli bir şekilde yükselişe geçiyor. Sosyo-ekonomik ve kültürel yaşam, “sınırlı şeffaflıktan sınırsız şeffaflığa” ilerliyor. Ekonomik güç merkezi Batı’dan doğuya kayıyor. Bütün bu oluşumları ve koşullarını bilmeden, kavramadan, etkilerini hesaplamadan işlerimizi yönetemeyiz; geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa edemeyiz. Bilgi Toplumu, politik, ekonomik, sosyo-kültürel ve teknolojik sistem kapasitesini artırmayı zorunlu kılmaktadır. Kalkınmak için eğitim gücü sermayeye dönüştürülmek zorundadır. Bunun için de kaliteli fikirler ve yenilikçi çözümler üretecek kapasitede insan kaynağına sahip olmak gerekir. Bugün anladığımız biçimi ile çağdaş eğitim, anaokulundan başlamak üzere meslek sahibi olma aşamasına uzanan bir süreci içermektedir. Genelde eğitimin iki önemli ve farklı boyutu vardır. Bu boyutlardan ilki bireysel gelişmeye ilişkindir. İkinci boyut ise eğitilmiş olan bireyler ile üretken, başarılı, güçlü ve müreffeh bir toplum arasındaki ilişkide yatmaktadır. Eğitim, kalkınma ile ilgili stratejilerin merkezinde yer almaktadır. Bu bağlamda ülkemizin sahip olduğu genç nüfusun iyi değerlendirilerek, potansiyel bir fırsatın büyük bir tehdide dönüşmesinin önünün kesilmesi gerekmektedir. Siyasi irade, iş dünyası, meslek kuruluşları, kamu kurumları ve derneğimiz KÜGİAD gibi Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) üniversitelerle işbirliği sistem kapasitesi yaratma ve geliştirmede etkili ve önemli bir araçtır. Fikirlerimizin, çabalarımızın ve çalışmalarımızın Dumlupınar Üniversitemize, Kütahya’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diler” şeklinde konuştu.
TAŞ ÜSTÜNE TAŞ, OMUZ ÜSTÜNE BAŞ KOYACAĞIZ.
Başkan Delen’in ardından DPÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Köse Taş üstüne taş, omuz üstüne baş koymak için bu göreve talip olduğunu söyleyerek şöyle konuştu; “Çok nezih ve örnek gösterilen bir kampüsümüz var. Bu zamana kadar görev yapan rektörler bu zamana kadar taş üstüne taş koydular. Diğer üniversiteler tarafından örnek gösterilen bir yerleşke haline getirdiler. Bende eğer rektör olursam omuz üzerine baş koyacağım. Taş üstüne taş koymanın yanı sıra omuz üzerine baş koyacağım. Kütahya’ya çok daha değerli bilim adamlarını getireceğim. 2015 yılına gelesiye kadar anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, araştırma merkezi müdürlüğü ve fakülte dekanlığı yaptım. Rektörlük dışında yapılması gereken bütün görevleri yaptım. Şuana kadar aday olan arkadaşların arasında paralosı olan tek rektör adayı olan benim. Parolam sloganım şu; ‘Sadece Yüzlerin değil, gözlerin güldüğü bir üniversite’ dir. Ülkemizin çizmiş olduğu ne kadar kırmızı çizgi var ise ulusal ve evrensel hukuk düzeyinde onların takipçisi olacağım. Öncelikli olarak yasaklayan bir rektör değil özgürlüklerin önünü açan bir rektör olacağım.” Dedi. Konuşmaların ardından rektör adayı Prof. Dr. Köse katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya