Isparta için açık destek: Isparta Genç İşadamları Derneği nden iş ve sonuç odaklı projeler

Sosyal Medyada Paylaş

Isparta için açık destek: Isparta Genç İşadamları Derneği nden  iş ve sonuç odaklı projeler

Isparta için açık destek: Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD) Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan, iş ve sonuç odaklı projeler geliştireceklerini söyledi.

 

Isparta havacılık üssü olur

Isparta Genç İş Adamları Derneği (IGİAD) Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan, iş, proje ve sonuç odaklı çalıştıklarını söyledi. Havalimanı, Pilot Okulu, Hangar, Kara Harp Havacılık gibi unsurların konuşlandığı Isparta’da vizyon çizen Gökdoğan: ‘Türk Hava Kurumu Üniversitesi burada Fakülte ya da MYO açmalıdır.’

Ulaşım mesajları

62 üyesi bulunan IGİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gökdoğan, ulaşım mesajları da verdi: ‘Komşu illerle en kısa zamanda duble yollarla ulaşım ve lojistik ayağının tamamlanması gerektiğini söyledi.


HAVACILIK ÜSSÜ HEDEFİ: Isparta’nın ilk Genç İş Adamı Derneği unvanını elinde bulunduran IGİAD, rota çiziyor: Havacılık Üssü. Üniversite kenti. Hizmet sektörü…

Isparta’ya 2. üniversite kurulmalı

Genç İşadamları Derneği (IGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan, Isparta’da 2. üniversite kurulmasının şart olduğunu söyledi. Türk Hava Kurumu’na (THK) da çağrı yaptı: “Türk Hava Kurumu Üniversitesi Fakülte ya da Meslek Yüksekokulu açmalıdır Isparta’da.”

 

İŞ ODAKLI PROJELER YAPACAĞIZ DİĞER İŞ DÜNYASI DERNEKLERİ İLE ETKİLEŞİME AÇIĞIZ

 Gökdoğan, diğer iş dünyası dernek yönetimleri ile her türlü istişare, işbirliği ve diyaloga açık olduklarını söyledi: “Demokrasi bu. Sivil Toplumun gücü bu… Amacımız Isparta. Koştuğumuz kulvarlar aynı.

Onlarla her türlü işbirliğine açığız. Zaten Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu Ortak Akıl Platformu üyesiyiz.

Avrupa Birliği Projesi (AB) yaptık.

BAKA Projesi yaptık.

 IGİAD iş odaklı projeler üretmeye devam edecektir.”

ISPARTA, BÖLGESEL VE

SEKTÖR BAZLI TEŞVİK ALSIN

Genç İş Adamları Derneği (IGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan,  Isparta’nın teşvik trenini kaçırdığını ileri sürerek, şuanda sadece bölgesel ve sektörel teşvik isteyebileceğini ve bunun daha faydalı olacağı tezini ortaya attı. Önemli olan Isparta da girişimcilik ruhunun geliştirilerek, kente özgü , katma değeri yüksek ürünler geliştirmek olduğunu sözlerine ekledi.

 Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı (IGİAD) Mehmet Hakan Gökdoğan ve yönetim kurulu üyeleri önceki gün Park Suare’de düzenlenen iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yemeğe yönetim kurulundan Çünür’deki Shell Akaryakıt İstasyonu sahibi Abdullah Ergin, Teleset Mobilya sahibi Necati Karahan, Büyük Başarı Dershaneleri sahibi İsmail Akçil, Tulum Gıda sahibi Mustafa Tulum, Teknik Hırdavat sahibi Mahmut Çulcu, Tophan Makine sahibi Ahmet Tophan, Maximum Bilgisayar sahibi İlhan Çoban, İksir Kozmetik sahibi Barış Gümüş katıldı.

 

ISPARTA’DA ORTAKLIKLAR

ARTMALI, DİYALOG ŞART

 

Oldukça sıcak sohbet ortamında geçen iftarın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan IGİAD Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan, yeni yönetim olarak vizyonlarının Isparta ve Ispartalı işadamları için yeni projeler ortaya koymak olduğunu vurguladı.

Şu anda derneğin 62 üyesi bulunduğunu belirten Gökdoğan, “Yeni güçbirlikleri ve ortaklıklar sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda da işbirlikleri ve ortaklıklarla da Isparta ekonomisine katkılar sağlamak lazım.  Derneğimiz bu konuda başarılı bir dernek. Geçtiğimiz dönemde AB projesi yapmıştık. Bunu tamamladık. Avusturya’ya gittik. Oradan dernek temsilcileri buraya geldi. Bu bir sosyal kültür projesiydi. Biz burada takımları aldık, minyatür halılar ürettik. Onlar da gelip bunları fotoğrafladı. Ardından Viyana’da sergi açtılar. Bizde bu sergiyi ziyaret ettik” dedi.

 Öte yandan yeni projelerin iş odaklı olacağının altını çizen Gökdoğan, “Bunlar AB ve Kalkınma Ajansı projeleri olabilir. Ana hedefimiz; AB Projeleri üzerinden üyelerimizin de yararlanabileceği karşılıklı iş ortaklıklarının oluşabileceği yeni projeler ortaya çıkartabilmek” şeklinde konuştu.

 Diğer taraftan gazetecilerin ‘teşvik, ITKM ve Dereboğazı’ ile ilgili sorularını yanıtlayan IGİAD Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak Isparta’nın teşvik trenini kaçırdığını ileri süren Gökdoğan, bunun geriye gelme şansının olmadığını söyledi. Ancak Isparta’nın lokal,bölgesel ve sektörel teşvikleri isteyebileceğini ifade eden Gökdoğan, bunun daha çok fayda getireceğini bildirdi. Gökdoğan, “Isparta’nın girişimcilik ve ortaklık ruhunu geliştirmesi gerektiğini; dışarıdan çok ciddi ölçekte sanayi yatırımları beklersek hayal kırıklığına uğrayabiliriz.” şeklinde konuştu

ISPARTA SANAYİ KENTİ OLSUN

AMA HİZMET UNSURLARI DA OLSUN

Tüm ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal göstergeler ışığında Isparta’nın gelecekte Hizmet Sektörü eksenli kurgulandığı izlenimine kapıldığını anlatan Gökdoğan, şöyle dedi:

“Sanayileşmek, endüstri toplumu olmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz ama Isparta mutlaka sanayi kenti olacak diye bir kaide yok

Hizmet sektöründe de yükselip marka olabilir.

Isparta’nın hizmet odaklı bir il olunmasının istendiğini belirten Gökdoğan, “BAKA’nın merkezi burada, neden burada? Bölge Hastanesi buraya açılıyor. Polis Okulu buraya gelecek. Bunları düşündüğümüzde Isparta’nın Türkiye projeksiyonu içerisinde hizmet odaklı bir il olması bekleniyor. Bu benim şahsi fikrim. Belki Isparta ikinci üniversiteyi bu bağlamda isteyebilir” dedi.

 

TİCARET VE KÜLTÜR MERKEZİ

BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI

Dereboğazı konusunda da kısa bir değerlendirme yapan Gökdoğan, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söz verdiğini ve bunun üzerine bir şey söylememek gerektiğini kaydetti. Şehrin göbeğinde çözüme kavuşturulmayı bekleyen Ticaret ve Kültür Merkezi için de değerlendirme yapan Gökdoğan, “Bence orası en güzel şehir parkı olur. Ama o tren kaçtı. Keşke belediyenin öz malı olsaydı. Daha farklı şeyler olabilirdi. Ama inşallah en kısa zamanda biter. Belediyede oranın bitmesi için uğraştı” diye konuştu.

 

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya