GAGİAD Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep Konulu Panel

Sosyal Medyada Paylaş

GAGİAD Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep Konulu Panel

 

GAGİAD Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep Konulu Panel Düzenledi

Gaziantep Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Kentsel Güç Küresel Rekabet’ panelinin 5’incisi gerçekleştirildi. Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep’in konu olduğu   panele; Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Kosgeb İl Müdürü Sadık Gözek, Gagiad Önceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanları, Gagiad Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, Gagiad Üyeleri, ve misafirler katıldı.

 

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel;’’HERŞEY BİR FİKİRLE BAŞLIYOR’’

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel yaptığı açılış konuşmasında; Tarihi milattan önce 10.000’e kadar giden; ticaretin, kültürün ve üretimin başkenti olan bu güzel şehrin geleceğini konuşmak için bir aradayız. Başlığımızda da vurgulamaya çalıştığımız gibi dünya artık alışık olmadığımız bir düzende, yeni bir yönde ilerliyor. Doğru zamanlarda, doğru tespitlerde bulunularak alınan tedbirler şehirlerin yaşam döngüsünün uzaması, refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin korunması için en önemli unsurdur. Şehirlerin parlak geleceğinin sağlam temeller üzerine kurulması önemli. Örneğin inovasyon kelimesini hayatımıza sokan kişilerden olan GAGİAD 2. Dönem Başkanımız, Gaziantep Milletvekilimiz Nejat Koçer bugün burada bizimle.  Kendilerinin yıllar önce ortaya koymuş olduğu vizyon halen şehrimiz için önemli bir değer.  Biz, ortak aklın egemen olduğu bir şehir olarak daha iyiye ilerleme yolunda uygun adımla yürümeye, daha parlak bir gelecek için aynı yönde kürek çekmeye hazırız. Bu uğurda, sadece teknik, ekonomik, yapısal değil; aynı zamanda kültürel, eğitimsel ve sosyal alt yapımızı da geliştirmemiz artık bir zaruret. Gaziantep’in hedef pazarlar, teknolojik üretim, altyapı, katma değerli üretim, rekabet, insan kaynağı gibi konuların üzerine eğilmesi; yakında Almanya’da tekstil üretimini Hindistan’dan daha ucuza yapmayı mümkün kılacak Endüstri 4.0 ve onun yıkıcı etkilerine hazır olması, stratejik bir plan ile yola koyulması şart.  Gaziantep, bugün burada McKinsey’den de dinleyeceğimiz üzere, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek’in katkıları ile Gaziantep Sanayi Odası önderliğinde Gaziantep’in sanayi geleceği konusunda dersine çalışmaya başladı ve kayda değer, çok önemli bir adım attı. Bir rapor olarak sunulacak bu çalışma, aynı zamanda Gazi şehrimiz için bir yol haritası olmaya aday. Amacımız bugün yapacağımız fikir alışverişleri ile Gaziantep’in yenidünya düzenindeki yeri konusunu biraz daha irdelemek ve akıllarımıza üzerinde düşünmeye değer parlak fikirler sokmak. Ne de olsa her şey bir fikirle başlamıyor mu? Yeni dünya düzenine ruh ve karakter sahibi bir şehir olarak Gaziantep’in en iyi şekilde ayak uyduracağına inancımız tamdır.’’dedi.

 

 

 

Gaziantep Milletvekili Nejat KOÇER ;’’GAZİANTEP ÖNÜNE MARKALAŞMAYI KOYDU’’

 

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) İkinci Dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “2000’li yılların başında Aktif Sanayi 2000 projesiyle yola çıkan ve 2001 krizi sonrası yeniden ihracat seferberliğini başlatan bir şehir Gaziantep. Bunun hemen arkasından 2003 yılında ‘Marka Şehir Gaziantep’ projesiyle yoluna devam eden ve markalaşmayı önüne hedef olarak koyan ve Türkiye’de ilk defa bu noktada yola çıkan bir şehir. 2006 yılında ise İnovasyon Vadisi Gaziantep projesiyle devam etti. 2008’e geldiğimizde ise ilk defa TUBİTAK bütçesine konan devasa bütçeden çok daha büyük pay almak ve AR-GE bilincini geliştirmek için AR-GE’de Gaziantep Atılımı projesini gerçekleştirdi. 2010’da ise Akıllı Sanayi Gaziantep projesini başlattı” diye konuştu. Gaziantep’te gerçekleşen projelere Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) her zaman öncü olduğunu kaydeden milletvekili, “Bu projeler alt yapı oluşturdu ve şu an Gaziantep’te bir kentsel güç oluşturma olgusunu konuşabiliyoruz. Kentsel güç olmak zorundayız. Ama kentsel güç olmanın zorunlulukları var. Dünyaya entegre konularla birlikte entegre güç olabilirsiniz. Gündemi iyi takip etmek ve doğru hedefler ortaya koymak durumundayız. Mc Kinsey’in raporunu önemsiyorum. Uzmanlarımızla Gaziantep’i uzun uzun tartıştık. Konuşulacak konular Gaziantep için milat olacak. Toplantıdan çıkacak yeni fikirlerin hayata geçmesi noktasında da notlarımızı alacağız. Yeni bir bakışla da yolumuza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Nejat Koçer;’’GAGİAD ÇOK ÖNEMLİ BİR OKUL’’

Sözlerine şöyle devam eden Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer; “GAGİAD her anlamda insanların yetiştiği, okulu bitirdikten sonra yeni bir hayata başlanan bir okul. Gaziantep’in istihdamı, ihracatı ve gelişiminde katkısı olan önemli firmalarımız bu dernek çatısı altında büyük bir güç oluşturuyor. Gaziantep’in alt yapısında çok büyük bir değer var. Bu değer GAGİAD.” dedi.

 

 Programa konuşmacı olarak; Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Fütürist Ekonomist Ufuk Tarhan, Gazeteci Yazar M. Serdar Kuzuloğlu, Danışmanlık Şirketi Mc Kınsey Genel Müdürü Murat Gürsoy katıldı.

Panelin ardından panelistlere ve sponsor firmalara teşekkür plaketleri takdim edildi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya