Fatsa GİAD tarafından istihdam garantili ‘Turizm Otelcilik’ kursu

Sosyal Medyada Paylaş

Fatsa GİAD tarafından istihdam garantili ‘Turizm Otelcilik’ kursu

Fatsa Genç İş Adamları Derneği (FAGİAD) tarafından istihdam garantili ‘Turizm Otelcilik’ kursu verileceği bildirildi.

Ordu’nun turizm şehri olmasının önündeki en büyük engelin kalifiyeli eleman sıkıntısı olduğunu söyleyen FAGİAD Başkanı Serkan Erdik, kursun sonunda kursiyerlerin istihdam edileceğini kaydetti.

18 – 35 yaş aralığındaki bayanların ve askerliğini yapan bayların bu kursa müracaat edebileceğini belirten Erdik, “Fatsa’da gençlerin istihdamına yönelik Halk Eğitim Merkeziyle ortaklaşa bir proje başlattık. Yolu uzun ama sonucu güzel olacak bir iş için çaba harcıyoruz. Ordu’yu turizm bölgesi yapmak noktasındaki en büyük sıkıntımız kalifiyeli elemanın az olması. Bu anlamdaki ihtiyacı gidermek için 18 – 35 yaş aralığındaki bay ve bayanlara turizm anlamında kurs vereceğiz. Bu kurs için başvurular şuanda başladı. Müracaatlar içinden mülakat yapacağız ve başarılı olan kursiyerlerimizi istihdam garantili olarak aşçılık, servis ve oda garsonu derslerinden oluşan kursa tabi tutacağız. Kursları profesyonel hocalar verecek” dedi.

Kursiyerlerin belgelerini aldıktan sonra Antalya’daki bir otelde ücretli staj yapacağını da sözlerine ekleyen Erdik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kurslardan sertifikalarını başarılı bir şekilde alan kursiyerleri, Antalya’daki bir otele ücretli olarak staja yollayacağız. Stajyerlere bu otelde bin 250 lira ücret ödenecek ve yemek ile barınma ihtiyaçları otel tarafından karşılanacak. Bu stajyerlerimiz sezon bitiminde isterlerse otelde çalışmaya devam edebilecekler. Devam etmek istemeyen stajyerleri ise Ordu’da kalifiyeli yetişmiş bir personel olarak turizm anlamında değerlendireceğiz. Kurs Mart ayında başlayacak ve Nisan ayının sonunda bitecek. Bu kurs sonunda kursiyerler MEB onaylı Turizm anlamında sertifikaya sahip olacaklar. Bu belge ile bölgedeki birçok işletmenin kalifiyeli eleman sıkıntısı ortadan kalkmış olacak. kursiyerlerde bu belgeleriyle herhangi bir yerde çok kolay bir şekilde işe girebilecek.”

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya