Eskişehir’in seçilmiş kadınları ESGİAD kahvaltısında buluştu

Sosyal Medyada Paylaş

Eskişehir’in seçilmiş kadınları  ESGİAD kahvaltısında buluştu

Eskişehir’in seçilmiş kadınları  ESGİAD kahvaltısında buluştu

30 Mart Yerel Seçimleri’nde Eskişehir’de belediye meclis üyesi veya muhtar seçilen kadınlar, ESGİAD’ın düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Kadın meclis üyelerinin tamamının katıldığı kahvaltıda Eskişehir’in menfaatleri için birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) Kadın Platformu Başkanı Banu Ayaz’ın evsahipliğinde Passage Cafe’de düzenlenen kahvaltı, son derece samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşti. ESGİAD’ın kadın üyelerinin de hazır bulunduğu kahvaltıya; AK Parti ve CHP’den Eskişehir Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri Meclisi’ne seçilen kadın üyelerin tamamı ile Eskişehir’deki 16 kadın muhtardan 14’ü katıldı. Kadın üyeler ve muhtarlar, ESGİAD yöneticilerine, bu anlamlı organizasyonla kendilerini bir araya getirdikleri için teşekkür etti, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

ESKİŞEHİR’LE İLGİLİ HER İŞİN İÇİNDEYİZ

ESGİAD Başkanı Serkan Zengin de kahvaltıya katılarak bir konuşma yaptı. Sözlerine, “Bir kardeşiniz olarak konuşuyorum” diye başlayan Zengin, derneğin ve TÜGİK’in faaliyetlerini anlatırken, “ESGİAD Eskişehir’in menfaatine olan her işin içinde olmaya devam edecek” dedi. Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin siyasette ve iş yaşamında kadın temsiliyet oranın düşüklüğü olduğunu vurgulayan Zengin, “Yeni dünya düzeninde, modern çağda kadın temsiliyet oranının artması gerekmektedir” diye konuştu. ESGİAD Başkanı Serkan Zengin konuşmasında ayrıca belediye yönetimlerindeki siyasi tablonun neden olacağı gerginliğe de dikkat çekti.

ESKİŞEHİR’İN LEHİNE OLAN ÇALIŞMALARDA ORTAK KARAR ŞART   

Belediye meclislerinde alınacak kararlarda Eskişehir’in menfaatleri doğrultusunda ortak hareket edilmesi gerektiğine işaret eden Zengin, şöyle devam etti: “Siyasetin bir kenara bırakılarak Eskişehir lehine olabilecek her türlü çalışmada birlik ve beraberlik içinde kararların verilmesi gerekmektedir. Sizlerden tek beklentimiz var; şehrin geleceğini şekillendirecek kararlarda siyasi parti farkı gözetmeksizin kent adına elinizi vicdanınıza koyarak, şehrin menfaatlerini gözeterek karar vermeniz. Ben de bir kardeşiniz olarak söz veriyorum; kent adına yapacağınız bu çalışmalarda bizden ne zaman, nerede olmamızı isterseniz, orada olacağız. Bugünkü kahvaltımız da bu birlik ve beraberliğimizin ilk adımı olsun. Kadının birleştirici gücünü Eskişehir’de görmek istiyoruz.”

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya