ESGİAD, iş dünyasını Hollanda Müsteşarı ile buluşturdu

Sosyal Medyada Paylaş

ESGİAD, iş dünyasını Hollanda Müsteşarı ile buluşturdu

 Hollanda ile Eskişehir arasındaki ticareti ilişkilerin gelişmesine katkı sunacak toplantı

  • ESGİAD’ın evsahipliğindeki toplantıya 80 kişilik seçkin bir topluluk katıldı
  • ESGİAD bir heyet oluşturarak Hollanda’ya gidecek

ESGİAD, İŞ DÜNYASINI HOLLANDA MÜSTEŞARI İLE BULUŞTURDU

ESGİAD, Eskişehir ile Hollanda arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için çok önemli bir adım attı ve iş dünyasını, Hollanda’nın Ekonomi Müsteşarı’yla buluşturdu. Düzenlenen toplantıda taraflar birlikte ticaret yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, karşılıklı davette bulundu.

Hollanda ile ticari ilişkilerin gelişmesine yönelik toplantı Eskişehir’de, ESGİAD’ın evsahipliğinde gerçekleşti. ESGİAD’ın yanı sıra üst çatı kuruluş TÜGİK, İÇGİAF ve Türkiye Hollanda Dostluk Derneği işbirliğiyle düzenlenen toplantıya işadamı ve ihracatçılardan oluşan 80 seçkin konuk katıldı. Hollanda’nın Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis ile iş dünyasını buluşturan bu önemli toplantıyı Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Tepebaşı Başkan Vekili Bülent Rıfkı Ustaoğlu ve Tümsiad Başkanı Ali Engiz de izledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜGİK Genel Sekreteri ve ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, Eskişehir’i tanıttıktan sonra çok net ve açık şekilde mevcut durumu ortaya koydu.

AMACIMIZ ŞEHRİN EKONOMİK GELİŞİMİNDE KÖPRÜLER KURABİLMEK

Başkan Zengin, Eskişehir üniversite ve sanayi kenti iken bunun yanına turizmi de ekledi. Fakat, sanayide geçmişte lider olduğu soba ve mobilya gibi sektörlerdeki gelişimini sürdüremedi. Amacımız “Birlik ve Beraberlikten Güç Doğar” ilkesi ile şehrin ekonomik gelişiminde köprüler kurabilmektir. Bu anlamda Hollanda ile devam edecek görüşmelerin şehrin sanayisine önemli bir katkıda bulanacağına ve şehrin ekonomisine güç katacağına inanıyorum. Bugünkü buluşmayı bir başlangıç kabul ederek, Hollandalı işadamlarını Eskişehir’e davet ediyoruz. Bu bir başlangıç toplantısıdır, bundan sonra ikili daha detaylı görüşmelere yapılacaktır” dedi.

Toplantıya katılan TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral da organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

GÜRAL: HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIM

TÜGİK’e bağlı olan ESGİAD’ın böylesine önemli bir işbirliğine ön ayak olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Başkan Güral, “Bu işbirliğinin ESGİAD’la sınırlı kalmaması, diğer GİAD’larla da yapılmasından memnuniyet duyarız. Bu konuda TÜGİK olarak her türlü desteğe hazırız” dedi. Türkiye Hollanda Dostluk Derneği Başkanı Edip H. Aktaş da toplantıda söz aldı ve böyle bir oluşumun içinde yer almaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Aktaş, “Hollanda ile ticaret yapmak isteyen Eskişehirli işadamları derneğimize başvurabilir. Kendilerine tüm kapılarımızı gönülden açıyoruz” diye konuştu.

HOLLANDALI MÜSTEŞARDAN DAVET

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Turan’ın moderatörlüğündeki toplantıda daha sonra Hollanda’nın Türkiye Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis söz aldı. Eskişehir’de, Eskişehirli işadamlarıyla bir arada olmaktan büyük onur duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Kelderhuis, ülkesinin ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi. Hollanda’nın patent ve girişimcilikte dünyanın sayılı ülkeleri arasında bulunduğuna dikkat çeken konuk müsteşar, kendi işadamlarını Eskişehir’e getireceklerini, Eskişehirli işadamlarının da Hollanda’ya giderek karşılıklı mutabakat sağlanabileceğini söyledi. Bunun için ESGİAD aracılığıyla Hollanda Büyükelçiliği’ne başvurulabileceğine işaret eden Jeroen Kelderhuis, “Böylece Eskişehir ile Hollanda arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde güçleneceğine inanıyorum” dedi. Toplantıda konuşmaların ardından konuk müsteşar, Hollanda’yla ticaret yapan Eskişehirli işadamlarının sorularını yanıtladı. Yaklaşık 1.5 saat süren ve son derece verimli geçen soru-cevap bölümünün ardından da ikili iş görüşmeleri yapıldı.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya