Erkan GÜRAL’dan gençlere başarının sırları

Sosyal Medyada Paylaş

Erkan GÜRAL’dan gençlere başarının sırları

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle hayat tecrübelerini ve hayatta başarılı olma sırlarını paylaştı.

 

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından organize edilen MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Okan Mete‘nin moderatörlüğünde Osmangazi Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Girişimcilik“ konferansında konuşan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TUGİK) Başkanı Erkan Güral, “Hata yapmaktan korkmuyorum. Sizde hata yapmaktan korkmayın. Hatanın olduğu yerde iş vardır. Yapılan hiçbir iş hatasız olmaz. Ama sizlerden isteğim şudur. Hatayı bir kere yapın. Hatalar bir kerelik yapıldığında kabuldür. İkinciyi tekrarlamamak lazımdır.“ dedi.

"Allah bize akıl vermiş, bu aklında en iyi şekilde kullanılması lazım.       

Öğrencilere yaptığınız işin en iyisini yapmaya çalışın diyen Güral şunları söyledi: "Kendiniz olun, Ekipteki yol arkadaşlarınızla birlikte yapacağınız görev dağılımı içerisinde en iyisini yapma gayreti içinde olun. En iyisini yapmalıyım. Çünkü Allah bize akıl vermiş. Bu aklında en iyi şekilde kullanılması lazım. Bu aklın en iyi biçimde vücutla birlikte çalışması lazım. Allah bize bu gücü kuvveti verdiyse bizlerin de en iyi şekilde çalışmak ve insanlığa hizmet etmek görevimiz, üretmek görevimiz, ülkemiz için, ekonomimiz için iş yapmak, katma değer yaratmak görevimiz. Çevremizdeki dostlarımız, ailelerimiz için çalışmak bizler için asli görevdir."

Güral, öğrencilerin kariyer planlarını şimdiden çizmenin önemli olduğunu kaydederek, "Sizde bugünlerde itibaren başlamak suretiyle hangi sektörlerde daha keyifli çalışabilecekseniz, hangi işte daha başarılı olabileceğinizi düşünüyorsanız kendinizin kariyer planlamasını şimdiden yapma gayreti içinde olun. " tavsiyesinde bulundu.

 "Kendi işinizi yapma hedefini de önünüze koyun"

Dünyada gelişen yeni trendlere dikkat çeken Güral, "Kendi işinizi yapma hedefini de önünüze koyun. Hangi işi yapıyor olursanız olun, hangi sektörde hangi mesleği yapıyor olursanız olun, sektörünüzde rekabet ettiğiniz firmalardan farklı işler yapma zaruretindesiniz. Artık ticaret dünyada genelinde çok zorlaştı. Eski satın alma alışkanlıkları çok değişti. Elektronik ticaret denen bir kavram var artık. Son on yılda herkesin elinde akıllı telefon denilen bir telefon var. Siteye giriyor, satınalmasını birkaç dakika içerisinde yapıyor ve iki gün içerisinde de kargosu evine, işyerine geliyor. Artık iş buralara gelmişken bizim de bildiğimiz alışkanlıklarımızı bırakıp bu yeni dünyanın trendleri içinde kendimize yer bulma zaruretimiz var, bunu unutmayalım." dedi.

"Kazanmak için farklı olmak zorundasınız."

Risk almanın önemine ve kazancına değinen Güral, "Ben şahsım olarak ne yapıyorum, rakiplerimizin, sektörde bulunan diğerlerinin yapmadığı neler varsa ben onları bulma ve yapma gayretinde oluyorum. Bir diğer yağtığım iş, sektördeki meslektaşlarımızın çoğunlukla yaptığı neler varsa onları tespit edip onları yapmayıp yapılmamışları tespit edip onları yapma gayretinde oluyoruz. Aslında bir risktir bizimki. Herkesin yaptığını yapmak garantili bir iştir. Ama gelin görünkü orada karlılık ya yoktur ya yok denecek kadar azdır. Karlılığı düşük olan işin yatırıma uygun kazancı olmayacağı için yeni yatırım yapamazsınız. Şirket yeteri kadar gelir elde edemez. Gelir elde edemezse bu teknolojilere ayak uyduramaz. Zaman içerisinde kaybolur gider. Çok net ve çok basit hesap aslında bu. Kazanacaksınız yatırım yapacaksınız. Kazanmak için farklı olmak zorundasınız." şeklinde konuştu.

"Her zaman pozitif yönleriyle iş hayatına bakın"

Şartlar ne olursa olsun, her zaman pozitif düşünceler  ile yürüyün, her zaman pozitif yönleriyle iş hayatına bakın." diyen Güral,  Kütahya Porselen'in  dünyanın en büyük porselen sofra eşya üreticisi.", "Kütahya Seramik'in Türkiye'nin en iyi ürünlerini, en özel ürünlerini üreten firma olduğunu belirterek, Turizm sektöründe de faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Öğrenci ve katılımcıların büyük ilgiyle izlediği konferans sonrası Erkan Güral, öğrencilerin sorularını cevapladı.Konferansı Domaniç Belediye Başkanı Safvet Ertürk, bazı Daire ve kurum müdürleri de izledi.

Konferans sonrası MYO Müdürü  Öğr. Grv. A. Bülent Gül, Domaniç Hayme Ana  MYO öğrencilerinin davetine icabet ederek öğrencilerin ufkunu açan bilgileri, hayat tecrübelerini ve başarı sırlarını öğrencilerle paylaştığından dolayı teşekkür ederek, Erkan Güral'a günün anısına Kayı Boyu Armalı bir porselen tabak ile teşekkür belgesi takdim etti.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya