Erkan Güral'dan Gençlere Altın Öğütler

Sosyal Medyada Paylaş

Erkan Güral'dan Gençlere Altın Öğütler

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Yeditepe Üniversitesi’nin “Kariyer Günleri”nde konuştu, öğrencilere çok önemli tavsiyelerde bulundu. “Ne iş olursa olsun sevdiğiniz işi yapın, moralli ve pozitif olun” diyen Başkan Güral, iş yaşamında başarıyı ulaşmanın altın kurallarını anlattı.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Yeditepe Üniversitesi Kariyer ve Bireysel Gelişim Ofisi tarafından organize edilen panele katıldı. Çok kalabalık bir öğrenci ve öğretim üyesi topluluğuna hitap eden Başkan Güral, etkili ve akıcı konuşmasıyla ilgi odağı oldu. Kütahya'da doğup büyüdüğünü, eğitimin hayatını liseye kadar bu şehirde geçirdiğini söyleyen Erkan Güral, “Yükseköğrenimime Bilkent Üniversitesi ile başladım ve şimdi 4. üniversitemi okumaktayım. Sizler gibi hala öğrencilik kimliği taşımakta ve MBA yapmaktayım” dedi.

-          Mutlaka sevdiğiniz işi yapın

İş dünyasının her zaman başarılı olmuş, başarılı olmaya çalışan iş insanları ile dolu olduğunu söyleyen Güral, “Başarılı insanların nasıl önemli dokunuşlarla başarılı olduklarını incelemişimdir. Aynı zamanda başarılı olamamış insanların da neden başarılı olamadıklarını araştırarak, bunlardan da kendime hep ders çıkarmışımdır. Eğer iş dünyasında iseniz hata yapmama gibi bir durum söz konusu değildir. Ben çok çalışıyorum; gecem, gündüzüm, yerim çoğu zaman belli olmuyor. Yaptığınız işi sevin. İnsanın sevmediği bir işte başarılı olması mümkün değildir. Ne yaparsanız yapın ama severek yapın."

-          Başarıyı isteyin ve peşinden koşun

Makam ve para gibi değerleri hazmetmenin önemine de işaret eden Başkan Güral, şunları söyledi: “Öncelikle sağlıklı olmaya çalışın. Aile düzeniniz örnek alınacak seviyelerde olmalı. Çok çalışın, iyi hesap yapın, zamanı iyi planlayın ve iyi kullanın, zamana siz hükmedin. Sosyal çevrenizin olması çok önemli. Bilgiye dayalı etkili hitap yapabilmeli, dinlemeyi bilmelisiniz. Moralli olmak başarı için önemlidir. Başarıyı isteyin ve peşinden koşun. Başarılı olmak isteyenlerin, başarıyı istemeleri olmazsa olmaz mecburiyettir. Çünkü başarı, başarıyı isteyenler tarafından elde edilir. Uygulanabilir hayalleriniz olsun. Bunlara önce kendiniz inanın, kendinize güvenin. Durağan kişilerle olmayın, sizi de durağanlaştırır. Hedefler belirleyin. Merdivenleri ağır ve emin adımlarla tırmanın.”

-          Mutlaka ikinci bir B planınız olsun

Gençlere iyi duygular içinde olmalarını öğütleyen Başkan Erkan Güral, “İyimserlik, sevgi, saygı, hoşgörü duyguları var olduğu sürece, mutluluk gelecektir. Güvensizlik, karamsarlık, çaresizlik, korkaklık, umutsuzluk, yorgunluk ve bıkkınlık gibi negatif duyguları içinizden söküp atın. Ne iş olursa olsun seveceğiniz ve sevdiğiniz işi yapın, sevmediğiniz, sahiplenmediğiniz işlerde mutlu olamazsınız. Ekonomik daralmalar döneminde her zaman ikinci bir B planınız olmalı. Bütçe kültürünüzün mutlaka oluşması lazım. Başarı, şöhret, makam, para gelebilir, önemli olan bunları hazmetmektir. İş hayatında yükselenlere bakarsak, çok çalıştıklarını, işlerini sevdiklerini, başarmaya ve yükselmeye azimli olduklarını görürüz” dedi.

-          En az bir STK’ya üye olun

Konuşmasında hizmet verdikleri sektörlere de değinen Güral, sözlerine şöyle devam etti: "Biz porselen, seramik, ambalaj, gıda ve turizm gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyoruz. En zor alanlardan biri de hizmet sektörü ve turizmdir. Gelen misafire öyle bir dokunmanız lazım ki o misafir tekrar sizi tercih etsin. Bu dokunuşun altında o kadar çok teferruat var ki. Ben, yerini tam olarak konumlandıramadığınız işlerden uzak durun derim. Yapacağınız her işte akla mantığa hitap eden şeyler yapın. Mutlaka sivil toplum kuruluşlarından birine üye olun; bu sizin çevrenizi genişleterek farklı insanlarla tanışmanız için fırsatlar yaratacaktır.” 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya