Erhan Özmen: Merhaba 2017

Sosyal Medyada Paylaş

Erhan Özmen: Merhaba 2017

2016 yılını uğurlarken, "Ne yıldı be! Gitsin de gelmesin" demeyen var mıdır?

365 gün yeni bir gündeme uyandığımız, yeni bir acı ile sınandığımız günleri, kendi meclisine, kendi vatandaşına saldıracak kadar vicdanı, aklı, yüreği kararmış hainlerle mücadelemizi, yaşadığımız iç ve dış siyasi gelişmelerin ekonomi üzerindeki ağır etkilerini tek tek sıralamayacağım.

2017'den beklentilerimizi sıralayacağım. Bu akşam saatler 00.00'ı gösterdiğinde yepyeni bir yıla 'merhaba' diyeceğiz. Merhaba sözcüğünün ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Farsça kökenli merhaba sözcüğünün anlamı, "Benden size zarar gelmez" demektir.

Sevgili 2017, biz sana yürekten 'merhaba' diyoruz, sen de bize güzel yüzünü göster. Katmerlenen acılarımızı gani gani sevince çevir, kararan umutlarımızı sonsuz ışıkla aydınlat, bu yılı ülkemiz için eğitim ve sanat yılı yap. "Bir işadamı olarak yeni yıl dileklerin sanat mı? Nerede para, istihdam, üretim?" dediğinizi duyar gibiyim.

Gerçek şu ki Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde de açıkça ifade ettiği gibi çektiğimiz sancıların nedeni eğitim ve sanattan yoksunluğumuzdur. Sayın Erdoğan eğitim, kültür ve sanat olmadan elde edilen bir kalkınmanın zevksizlik, sevgisizlik ve karanlık olduğunu ifade ediyor.

Kültür-sanat alanında gelişememenin gerçek manada bağımsızlık olamayacağını söylüyor. 14 yılda altyapıdan ekonomiye, dış politikadan sağlığa kadar birçok alanda elde edilen başarılara rağmen, eğitim ve kültürsanat alanında arzu edilen seviyede olamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdiği Sayın Erdoğan'ın bu konuşmasını dinlemenizi tavsiye ederim.

Biz işadamları üretmeliyiz, ihraç etmeliyiz, istihdam yaratmalıyız, bunun için çabadan vazgeçmemeliyiz. 2017'den bu noktada da beklentilerim var. Aşkla, sevgiyle, huzurla, bereketle bu işleri icra edebilmeyi ve tüm ekonomik faaliyetlerimizin eğitimle, sanatla harmanlanacağı bir yıl olmasını diliyorum. Zevksiz, sevgisiz, karanlık bir kalkınma istemiyorum. 79 milyonumuz için sevginin, barışın, dostluğun en önemlisi umudun yol arkadaşımız olacağı bir yıl diliyorum.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya