EGAFED 97.Yönetim kurulu toplantısı Aydın da gerçekleşti

Sosyal Medyada Paylaş

EGAFED 97.Yönetim kurulu toplantısı Aydın da gerçekleşti

EGAFED 97.Yönetim kurulu toplantısı Aydın da gerçekleşti

 

Söke Genç İş Adamları Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (EGAFED) 97. Yönetim Kurulu Toplantısı SÖGİAD dernek binasında   gerçekleştirildi.

 

Söke GİAD Başkanı Mehmet YABANCI  yaptığı açılış konuşmasında, “SÖGİAD ev sahipliğinde yapılacak 97.Yönetim kurulu toplantısının şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim.

 

                Söke Genç İşadamları Derneği (SÖGİAD) 1995 yılında kurulmuştur.Kurulduğu günden bugüne, başta vatan  ve bayrağımız için her türlü milli değerlere, Dernek Tüzüğümüzde de yazılı olduğu üzere, Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Cumhuriyetimizin temel değerlerine, bağlı olduğumuzu her fırsatta dile getirmekteyiz.

 

                Ülkemizin, bölgemizin ve Söke'mizin gelişmesi için; ekonomik, sosyal, kültürel vb. her türlü alanda faaliyetler yürütmekteyiz.Bu faaliyetlerden bir tanesi de, 11 Eylül 2014 tarihinde büyük coşkuyla ve herkesin taktirini alarak açtığımız; 21. Söke Tarım, Sanayi, Ticaret ve Sergi fuarıdır. Bu fuar Sökenin markası haline gelmiştir.Bölgesinde öncü kurum olan SÖGİAD, daha önce olduğu gibi bundan sonrada var olan projeleri, etkinlikleri daha da geliştirecek ve sorunlara çözüm üretecektir.     

 

                Girişimci ruha sahip, cesur, hesabını iyi yaparak yatırımını  yapan siz değerli işadamlarının Söke'mizde OSB avantaj ve imkanlarını, Ovamızın verimliliğini, Sıcak su Rezervlerini, Turizm imkanlarını, üniversite öğrencilerinin her sene önemsenecek boyutta arttığını ve sayabileceğimiz birçok imkanı göreceğini biliyoruz.Sizleri Söke'de yatırım yapmaya davet ediyoruz.

 

Son olarak; 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz sonrası Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular, İlk Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri...” emriyle, adeta sel olup İzmir’e doğru akan şanlı Mehmetçiğin önünden kaçan düşman kuvvetleri, 6 Eylül günü Söke'mizi de terk etmek zorunda kaldılar.

 

                Bu vesile ile, geçen hafta büyük bir coşku içinde kutladığımız, 6 Eylül Söke'mizin Kurtuluş Gününü buradan bir kez daha kutluyoruz.Vatan uğruna, bayrak uğruna, milli ve manevi değerlerimiz uğruna, kan veren-can veren, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz.

 

 

                Atalarımızın uğruna can verdikleri şanlı Ay yıldızlı Bayrağımız, başımızın tacıdır.

 

                Her Türk vatandaşı gibi, yerde gördüysek öpüp başımıza koyup yerden kaldırmak, bayrağımızı korumak, yüceltmek ve gerekirse uğrunda can vermek, boynumuzun borcudur.Bayrağımız ebediyen göklerde dalgalanacaktır "dedi.

 

Toplantının basın açıklamasını yapan EGAFED Başkanı A.Volkan TURGUT  ise " EGAFED’İN 97.yönetim kurulu toplantısını Söke GİAD ev sahipliğinde burada sizlerle beraber gerçekleştirecek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Aynı zamanda 11  Eylül  tarihinde açılan 21.Söke Tarım Sanayi sergi ve panayırında bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

 

Söke gibi tarıma dayalı ilçe ekonomisinde, doğal olarak tarımsal sanayinin de gelişmesi ve büyümesi gerekmektedir. Tarımsal üretim ve ilerleme ile birlikte yan sanayi kolları da gelişecek ve ilerleyecektir. Bu anlamda Söke; Türkiye'de belki de tarımla sanayinin iç içe geçtiği, tarımla sanayinin birbirini destekleyip beslediği ender örneklerden biridir. Türkiye'de tarım sektörünün sorunları çözülemez değildir. Doğru tarım politikaları ve etkin bir kamu yönetimi anlayışı ile tarımsal büyüme ve üretim istikrarı sağlanabilir. Bu çerçevede altını çizerek belirtmek isterim ki; Türkiye'nin bütün büyüme ve kalkınma projelerinde asıl hedef olarak 'tarımda ve enerjide kendine yeten, dışarıya muhtaç olmayan' bir Türkiye hedefi ile hareket edilmelidir.

 

Geride kalan ayda Türkiye özellikle siyasette yoğun günler yaşadı. İlk kez halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı veda ziyaretlerinin ardından yeni görevini devraldı. İktidar Partisi olan AK Parti’de olağanüstü genel kurul süreci tamamlandı ve Sayın Ahmet DAVUTOĞLU AK Parti’nin yeni Genel Başkanı oldu. Yine devamındaki süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hükümeti kurma görevini Sayın Ahmet DAVUTOĞLU'NA  verdi Türkiye’nin 62. Hükümeti resmen kuruldu.Ana muhalefet partisi olan CHP’de ise yapılan genel kurulda Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU yeniden CHP Genel Başkanlığı’na seçildi. Sayın DAVUTOĞLU ve Sayın KILIÇDAROĞLU'NA  yeni dönemde başarılar diliyoruz. Kısacası siyasi gelişmeler anlamında çok yoğun bir ayı geride bıraktık. İş dünyası bu süreçteki gelişmeleri yakından takip ettiği gibi yaşanan gelişmelerin ekonomik istikrarı bozacak bir yapıda olmamasını arzu etmektedir.EGAFED olarak ekonomik istikrarın sürmesi noktasında her türlü desteğe hazır olduğumuzu da buradan açıkça beyan ediyoruz.

 

Türkiye’nin 62.hükümetinin kurulmasının ardından, ekonomik vizyon “güçlü ekonomi” başlığı altında kamuoyuna tanıtıldı. Yeni dönemde temel amaçların istikrarlı ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması, istihdamın artması, cari açığın kontrol altında tutulması, mali dengelerin sağlamlaştırılması, fiyat istikrarının sağlanması ve finansal istikrarın korunması olduğu açıklandı. Türkiye eğer geleceğe güçlü bakmak istiyorsa, iş dünyasının da bu noktada güçlü olması önemlidir. Bölgesel teşvikler ve desteklerin yanında girişimci sayısının artması içinde politikalar geliştirilmeli ve bu politikalar sürekli hale getirilmelidir. Tabi bunun yanında işadamlarımızın da kendilerini sürekli olarak yenilemeleri ve rekabetçi bir yapıya hazırlıklı olmaları gerekmektedir. Girişimcilik ve cesaret politikalarının sürekli olması iş dünyasına ayrı bir güç katacağına inanıyoruz.

 

Ekonomik anlamdaki gelişmelere bakıldığında ise Türkiye’nin sanayi üretimi TÜİK verilerine göre Temmuz ayında % 1,8 oranında artarak yılın en hızlı artışını gösterdi. Merkez Bankası verilerinden yapılan hesaplara göre Merkez Bankası rezervleri Ağustos ayının son günlerinde 112 milyar 929 milyon dolara geriledi. Her zaman dile getirdiğimiz gibi ekonomiyi tehlikeye sokacak veya zarar verecek hamlelere dikkat edilmesini istiyoruz. Türkiye’nin yatırım ortamının sürekli olarak iyileştirilmesi ve bu ortamın dış dünyada da belirli bir noktada güven unsuru olması beklentilerimiz arasında yer almaktadır.

 

 

Önümüzdeki hafta başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere, öğretmenlere ve eğitim camiasına başarı dilerken, birazdan gerçekleştireceğimiz Federasyonumuzun 97. Yönetim kurulu toplantısının bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, hepinizi saygıyla selamlarım."dedi.

 

Toplantı SÖGİAD tarafından organize edilen 21.Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı ziyareti sonrası son buldu.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya