EGAFED 112.Yönetim Kurulu Toplantısı Söke’de gerçekleşti

Sosyal Medyada Paylaş

EGAFED 112.Yönetim Kurulu Toplantısı Söke’de gerçekleşti

EGAFED 112.Yönetim Kurulu Toplantısı Söke’de gerçekleşti

 

Söke Genç İş Adamları Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (EGAFED) 112. Yönetim Kurulu Toplantısı SÖGİAD binasında gerçekleştirildi.

 

Söke GİAD Başkanı Reşat ER yaptığı açılış konuşmasında, “Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Federasyonun 112. yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek, sözü EGAFED YİK Başkanı Başkan’ı Efkan Ceylan’a bıraktı,

 

Yoğun bir ülke gündemini ve sorunları hep birlikte yaşamaya devam etmekteyiz.

15 Temmuz darbe girişimi, Doğu ve Güneydoğu’daki terör olayları, Suriye’de devam eden savaş ve ekonomiye ilişkin sorunlar temel gündem maddelerimizi belirlemektedir.15 Temmuz darbe girişimine ilişkin tavrımız son derece nettir: Demokrasi dışında, milli irade dışında ve ülke bütünlüğümüz dışında hiçbir girişimi asla kabul etmedik, etmeyeceğiz. Her koşulda demokrasimize, birliğimize, sosyal, laik, hukuk devleti ilkelerimize sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz.

Bu vesileyle, devletimizin içine sızmış bu türden hainlikleri bir kez daha lanetliyorum. Türkiye’nin bu hainlerle mücadelesini sonuna kadar desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyorum.

Diğer yandan terörle mücadele konusunda da geri adım atılmaması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin birliği, bütünlüğü ve kardeşliği bizim için her şeyin üzerindedir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki; bu zor coğrafyada yaşamanın, ayakta kalmanın ve ilerlemenin bedeli her zaman ağır olmuştur. Bu bedeli yüzlerce yıldır ödemeye devam ediyoruz. Kendimize yurt tuttuğumuz ve bunun için çok büyük bedeller ödediğimiz Anadolu coğrafyasında dik durmak, başarılı olmak ve geleceğe yürümek zorundayız.

 

 

Yaşanan bunca olumsuzluklardan elbette Türk ekonomisi de payını almıştır, almaya devam etmektedir.Hepimiz iş dünyasının içinden gelen insanlarız. Yaşanan ekonomik sorunların birinci elden muhatabı bizleriz.Bir yandan işlerimizi çevirmeye çalışırken, diğer yandan yatırım yapmaya gayret ediyoruz.Hepimiz biliyoruz ki; ekonominin asıl amacı insanların refahıdır. Refah artışının yegane yolu ise kalkınmadır. Kalkınmaya ve büyümeye ilişkin rakamlar son aylarda maalesef pek iç açıcı değildir.  Özellikle 15 Temmuz sonrasında iç piyasada talebin daraldığı görülmektedir. Özel sektör yatırımlarında da azalma olacağı yönünde yüksek bir beklenti söz konusudur. Ekonomimizin lokomotif sektörlerindeki olası bir durgunluk, zincirleme biçimde kendini gösterecektir. Turizmdeki gözle görülür daralma, tarıma dayalı sanayideki istikrarsızlık ve yabancı yatırımlardaki azalmalar ciddi riskler olarak önümüzde durmaktadır. Bizler elbette işadamları ve girişimciler olarak Türk ekonomisinin seyrini yakından bilen, tanıyan ve pozisyon alan kişileriz. Çünkü bizler ekonominin dışında değil tam ortasındayız. EGAFED gibi artık geleneksel bir misyonu üstlenmiş sivil toplum kuruluşları olarak ülkemizin iktisadi, siyasi ve sosyal durumunu yakından takip ediyoruz. Endişelerimizi, beklentilerimizi ve çözümlerimizi sadece kendi üyelerimizle değil bütün toplumumuzla paylaşıyoruz ”dedi

               

 

Toplantının basın açıklamasını yapan EGAFED BAŞKANI A.Volkan TURGUT “Federasyonumuzun 112.Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirmek üzere Söke GİAD ev sahipliğinde toplanmış bulunmaktayız.

 

Değerli Arkadaşlar,

 

Türkiye’nin ekonomik istikrarını bozacak her türlü olumsuzluğa karşı olduğumuzu, yaşanan olumsuz gelişmelerin ülkemize bugüne kadar birçok bedel ödettirdiğini ve artık bu noktada daha dikkatli olmamız gerektiğini daha önce defalarca beyan ettik ve etmeye de devam ediyoruz.

 

Türkiye’nin en önemli gündemi ekonomi olması gerekirken, yaşanan gelişmeler maalesef bu konunun geri plana atılmasına neden olmaktadır. Yaşanan olaylar herkes gibi bizleri de derinden üzdüğü gibi, ekonominin geri plana atılması ise iş dünyasında karamsar bir havanın oluşmasına sebep olmaktadır. Son günlerde peş peşe patlak veren gelişmeler ise bizlerin de heyecanını azaltmaktadır.

 

15 Temmuz’da Ülkemiz, halkımızın iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden dönmüş; kazanan demokrasi olmuştur. Bu olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi için her zamankinden fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Geleceğe sağlıkla yürümemiz ancak toplumun tüm kesimlerinin barışçıl dayanışması ve hukukun üstünlüğü ile mümkün olacaktır.

 

Temmuz ayındaki başarısız darbe girişiminin etkisiyle ekonomide zayıflayan koşullar sanayi üretimi ve ihracatta düşüşlere yol açmıştır. Ancak bu durumun kalıcı olmaması,önümüzdeki 2017 yılında ekonomide, ticarette ve sosyal hayatta olumlu yansımaların olmasını ümit ve temenni ederken,

 

Birazdan gerçekleştireceğimiz Yönetim Kurulu toplantımızın Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diler ev sahipliklerinden dolayı başta değerli başkanım Reşat ER’ e, Söke GİAD yönetim kurulu ve tüm üye arkadaşlara teşekkür eder saygılar sunarım.”dedi.

 

 

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya