Çukurova GİAD’lı hanımlar tecrübelerini aktardılar

Sosyal Medyada Paylaş

Çukurova GİAD’lı hanımlar tecrübelerini aktardılar

Çukurova GİAD’lı hanımlar tecrübelerini aktardılar

Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GİAD), iş dünyasında başarılarıyla öne çıkan kadın üyeleri, üniversite öğrencileriyle tecrübelerini paylaşıp, altın değerinde bilgiler aktardılar, tavsiyelerde bulundular.

  Çukurova Üniversitesi Institute of Engineers and Everybody Else (IEEE) Çukurova Öğrenci Kulübü’nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği ‘Güçlü Kadın Mutlu Yarın’ konulu programına derneğin kadın üyeleri ile erkek üyelerin eşlerinden oluşan Çukurova GİAD Kadın Platformu’nun de desteğiyle yapıldı. Hacı-Özcan Sabancı çiftinin kızları olan perakende tekstil firması Demsa Group’un kurucusu Adana doğumlu Demet Sabancı Çetindoğan’ın da konuşmacılar arasında yer aldığı programa öğrenciler büyük ilgi gösterdiler. Programda Çukurova GİAD Kadın Platformu Başkanı Estelite Güzellik Sahibi Dr. Gizem Geylani, dernek üyeleri Ender Mağazaları Yönetim Kurulu Üyesi ve Üçka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Meral Sevim, Madenci Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Koordinatör Sedef Madenci, Temsa A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Ersan ve üye eşi OZZ Group A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Utku Özalp de tecrübelerini aktardılar.

            ‘KADIN GELECEKTİR’

            Demet Sabancı Çetindoğan’ın konuşmasının ardından söz alan Dr. Gizem Geylani, derneğin ve kadın platformunun kuruluşlarını ve hizmetlerini anlattı. Kendisini de tanıtan Geylani, 3,5 yıl acil hekimliği yaptıktan sonra medikal estetiğe yönelerek kendi şirketini kurduğunu aktararak, “Güçlü kadın, gerçekten mutlu yarınlar için çok önemli. Çünkü kadın gelecektir. Cehaletin en büyük korkusu kadınlarmış. Kadın öğrenmeli, çünkü, kadın öğrenirse çocuğuna da öğretir. O yüzden güçlü ve mutlu yarınları, güçlü ve mutlu kadınların yaratacağına inanıyorum. Güçlü kadın, hayatın direksiyonunu elinde tutan, dış dünyadan beklentisi minimum, kendinden beklentisi maksimum, yani özgüveni yüksek kadındır. Özellikle bayan öğrencilerimize eğitimlerini tamamladıktan sonra başlayacak gerçek yaşamda kendilerini geliştirmelerini, özgüvenlerini yüksek tutup, hayatın direksiyonunu ellerinde tutacak bilgiyle donatmalarını tavsiye ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından Geylani’nin moderatörlüğünde her biri alanlarında başarılı Çukurova GİAD’lı kadınlar hayat tecrübelerini aktardılar.

            NE DEDİLER?

            Meral Sevim : Çocukluk ve gelişim döneminde ticaretle uğraşan bir ailenin üçüncü nesil en büyük temsilcisiyim. Başarımda ileri görüşlü, medeni ve kız çocuklarının iş hayatında aktif rol almasını isteyen, bunun altyapısını hazırlayıp, özgüveni de çocukluktan veren bir aileye sahip olmanın büyük payı var. İş hayatım boyunca sayısız tecrübelerim oldu, hatalar da yaptım. Sizler iş hayatına atıldığınızda işi sahiplenmeli, benimsemelisiniz. Mutlaka kendinize zaman ayırın. Çam ağacının tepesindeki yıldız olsam, yanmadığım ve parlamadığım sürece o ağacın altındaki güzellikleri gösteremem. İşinizde hedef koyun. Her işinizi severek yapın, en iyisini yapmaya gayret edin. Benim de iş hayatımda hatalarım olmuştur. Hata yapmaktan korkmayın. Hata yaparsanız yılmayın. Rüzgar, yollar ve şartlar değişebilir. Günün şartlarına uymanız, aldığınız kararların arkasında durmanız gerekir.

            Utku Özalp : Benim iş hayatıma başladığım dönemle, bugüne baktığımızda sanırım sizin işiniz galiba benden daha zor. Çünkü, günümüz piyasa şartlarında sayısız firma, dolayısıyla da çok fazla rakibiniz var. Bu rakiplerinizle baş edebilmeniz için kendinizi geliştirmeniz lazım. Eskiden İngilizce bilip bilmediğiniz sorgulanırken, şu anda 3-5 dil birden sorgulanıyor. Rekabet ortamında sizin bir adım önde olabilmeniz gerekiyorsa bunu sahip olduğunuz bilgi, özgüven ve cesaretle yapabilirsiniz.

            Sedef Madenci : Hangi sektörde çalışırsanız çalışın, ister kendi işinizin patronu olun, isterseniz bir şirketin çalışanı, müdürü, genel müdürü, CEO’su olun. Yaptığınız iş ne olursa olsun sektör liderlerini mutlaka yakın markaja alın. Hayat tecrübesinden daha büyük sermaye yok. Başarısız olmak motivasyonunuzu olumsuz etkilemesin. Yaşanılan başarısızlıklar acı tecrübeler ve başarılar iş hayatında yolunuzu aydınlatacaktır. Günümüz gençleri hızlı tüketen, hızlı yaşayan, teknolojisiz yaşamayan kuşak olarak nitelendiriliyor. İş hayatında her şey o kadar hızlı olmuyor. İşinizde emek vererek ve zamanla ilerleyebileceğinizi unutmayın.

            Ebru Ersan : Tüm dünyada maalesef bazı mesleklerin erkek işi olduğu yönünde algı var. Gerekli şanslar verildiği ve önyargılar bir kenara bırakıldığı takdirde, kadınların erkek işi görülen iş kollarında hak ettikleri yere geleceklerdir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği konularının temelinde önyargı var. Bir yönetici önüne gelen CV veya atama kararını değerlendirdiğinde cinsiyetine değil, işinde ne kadar iyi olduğuna dikkat etmelidir. Temsa’da üretimden yönetime tüm departmanlarda kadın çalışanlarımız var. Sizler de eğitim hayatının ardından iş hayatına atıldığınızda işinizde fark yaratın, cinsiyet ayrımı gözetmeden hareket edin ve çalışanı işine göre değerlendirin.

            IEEE Çukurova Öğrenci Kulübü, etkinlik sonunda Çukurova GİAD Kadın Platformu Başkanı Dr. Gizem Geylani, Platform Yetkilisi Zehra Sakarya ve diğer konuşmacılara plaket vererek, programa katkıları nedeniyle teşekkür ettiler.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya