Başkan Erkan Güral, Eylül ayında rekor kıran ihracat verilerini değerlendirdi

Sosyal Medyada Paylaş

Başkan Erkan Güral, Eylül ayında rekor kıran ihracat verilerini değerlendirdi

Kırılan rekor, potansiyel ve gücün rakamlarla ifadesidir

İhracatta Cumhuriyet tarihinin Eylül ayı rekoru kırıldı, rakamlar iş dünyasında yankı buldu. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, yeni Türkiye logosunun anlamına atıfta bulunarak, “İhracat verileri, potansiyel ve gücün rakamlarla ifadesidir” dedi.

TİM verilerine göre eylül ayı ihracat rakamı, geçen yılın eylül ayına göre yüzde 6,5 oranında artarak 13 milyar 294 milyon dolar oldu. Yaşanan artışla Cumhuriyet tarihinin eylül ayı rekoru kırılırken, rakamlar iş dünyasında da yankı buldu. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, TİM’in açıkladığı eylül ayı ihracat rakamlarının sanayiciyi daha da yüreklendirdiğini söyledi. Başkan Güral; Türk ihracatçısının gerek komşu ülkelerde yaşanan çatışmalara, gerekse ihracatta en büyük pazar olan Avrupa’daki ekonomik sıkıntılara karşın hız kesmediğini vurguladı.

KIRILAN REKOR POTANSİYEL VE GÜCÜN GÖSTERGESİDİR

Sanayici ve işadamlarının yeni pazarlar keşfederek, üretimde kaliteyi arttırarak, yeni yatırımlar yaparak ihracatı desteklediğini ifade eden Başkan Güral, “Bu başarı, cesur üreticinin ve ekonomi yönetiminin istikrarlı çalışmalarının sonucudur” dedi. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral açıklamasında, Türkiye’nin 2023 yılı için koyduğu ekonomik hedeflerinde itici gücü olacak yeni logoya da atıfta bulunarak, şunları söyledi:

“Ülkemizin dış ticarette marka değerini artırmayı hedefleyen yeni logo potansiyel ve gücü temsil ediyor. Eylül ayı ihracat verilerine baktığımızda da potansiyel ve gücün rakamlarla ifadesini görüyoruz.  Ülkesinin gücüne, kendi potansiyeline güvenen ihracatçımızı yeni başarılar, yeni rekorlar bekliyor.”

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya