Balıkesir GİAD,Hannover Messe Sanayi Fuar Gezisi

Sosyal Medyada Paylaş

Balıkesir GİAD,Hannover Messe Sanayi Fuar Gezisi

Dernek üyelerimiz, geçtiğimiz hafta dünyanın en dinamik ve kapsamlı fuarlarından biri olan Hannover Messe 2015 Sanayi ve Endüstri Fuarı’ na  41 kişilik bir grupla katılım sağladılar. Sektör içerisinde faaliyet gösteren profesyoneller ve idari sorumlular için oldukça önemli bir buluşma platformu olan söz konusu fuarda ; döküm teknolojileri ve malzemeleri, metal işleme makineleri ve teknolojileri, plastik ve seramik malzemeler, bağlantı sistemleri ve teknolojileri, ve endüstri robotları ile birçok mekanik ve teknik alandaki yenilikler ziyaretçilere tanıtıldı. Aynı zamanda fuar süresince çok sayıda kongre , tartışma forumu  ve seminerlerin yapıldığı etkinlik farklı sektörlerden olan ve fuara katılım sağlayan üyelerimiz için oldukça verimli geçti. Dünyanın en önemli teknolojik etkinliklerinden biri durumundaki fuar ile üyelerimiz teknik ve mekanik anlamdaki son teknoloji ürünleri yerinde görme ve inceleme fırsatı buldular.

Üyelerimizin sanayi fuarının yanı sıra fabrika ziyaretleri , ikili iş görüşmeleri ve müze gezileri yaparak oldukça yoğun bir program geçirdiler. Programın ilk adımı olarak üyelerimiz Stuttgart’ daki AUDI fabrikasını ziyaret ettiler. Robotik makinelerin kullanıldığı , üretim süresince çeşitli testlerden ve yapım aşamasından geçen otomobillerin  üretim aşamasını yerinde gözlemlediler.

Fabrika gezisi sonrasında üyelerimiz  Schwäbisch Hall Belediye Başkanı Hermann-Josef Pelgrim ile birlikte öğle yemeğinde buluştular. Belediye Başkanı ve üyelerimiz arasında geçen samimi ve sıcak sohbet  esnasında, şehrin tarihi ve genel yapısının yanı sıra bölgede yapılabilecek yatırımlar konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Üyelerimiz öğle yemeğinin ardından  yine aynı bölgede yer alan  ve çok sayıda kişiye istihdam sağlayan Recaro uçak koltuk  fabrikasını  ardından da  Ziehl-Abegg havalandırma fabrikasını gezerek buradaki üretim süreci hakkında bilgi edindiler. Fabrika ziyaretleri sonrasında da ITBC (Uluslararası Türk Ticaret Merkezi)’ ni ziyaret ederek , Almanya’daki Türk işadamlarıyla bir araya gelen üyelerimiz, iki ülke arasındaki ticaretin nasıl geliştirilebileceği konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulundular. Üyelerimiz Almanya gezisinin son durağı olarak da PORSCHE ve MERCEDES teknoloji müzelerini gezdiler.

 

Yapılan ziyaretlerin ardından, üyelerimizin geziden duyduğu memnuniyeti dile getirmesinin ardından Başkanımız Sayın Rahmi KULA, söz konusu bu tür fuar ve gezilere mümkün olduğunca katılım sağlamaya  ve programlarında yer vermeye çalışacaklarını dile getirdi. 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya