Balıkesir GİAD Aylık Olağan Yemekli Toplantısı

Sosyal Medyada Paylaş

Balıkesir GİAD Aylık Olağan Yemekli Toplantısı

Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Sayın Rüştü BOZKURT ve Çizgi Mermer ve Granit Sanayi Ltd. Şti'nin kurucu ortağı Sayın Remzi BONCUK’ un  katıldığı yemekli toplantımız geçtiğimiz gün 52 Evler Et Lokantası’ n da gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Başkanımız Rahmi KULA: “Sanıyorum ki herkesin yakından takip ettiği, yazılarını beğenerek okuduğu Sayın Rüştü BOZKURT hocamızın işinde ne kadar başarılı olduğunu tartışmaya gerek yoktur. Çalışma hayatı boyunca içerisinde yer aldığı her kurum ve kuruluşta başarı gösteren gösterdiği, başarılarının meyvesi olarak aldığı ödüller ve topluma kazandırmış olduğu eserleri ile tanıdığımız Sayın Rüştü BOZKURT hocamızın bizlere katacağı çok şeyin olduğunu düşünüyorum. Bizleri kırmayarak davetimize katıldığı için kendilerine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Sözlerine, kendinden kısaca bahsederek başlayan Sayın Rüştü BOZKURT; “Aslında Balıkesir‘in pekte yabancısı değilim. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki Balıkesir tarihinde hiç karşılaşmadığı fırsatlarla yüz yüze. Balıkesir eskiden Bursa’ nın arka bahçesiydi ama artık ön bahçesi. Bursa’ nın sanayisi yeni iş yerleri bulmak zorunda. Karma organize sanayi bölgelerinin devri bitti. Artık ihtisas organize sanayi bölgelerinin devri başladı. Balıkesir ekonomisinin daha da gelişmesi için en kısa zamanda bir iki tane ihtisas organize sanayi bölgesi kurması lazım. Çandarlı Limanı’nın faaliyete geçmesinin, İzmir otobanının tamamlanmasının, Çanakkale köprüsünün yapılmasının da Balıkesir’e fayda sağlayacağının altını çizen Sayın Rüştü BOZKURT;“ Tekrar söylüyorum ülke olarak müthiş fırsatlarımız var özellikle de hayvancılıktan, inşaata, sanayiye kadar birçok alanda Balıkesir için büyük

fırsatlar var. Dünya‘ da birçok ülkeyi gezdim, araştırmalar yaptım, gördüm ki en büyük teknoloji Türkiye‘ de,  Ortadoğu’ da üretmeyi öğrenen tek ülke yine Türkiye.

Girişimci enerjisi dediğimiz enerji olağanüstü bir şey.. Sizlerde bu enerjinin olduğunu görüyorum. Fakat eksiğimiz var. Planlama hataları yapılıyor. Her birinizi zengin edecek potansiyel var bu şehirde. Fakat burada insanların ortak çalışma alışkanlığı yok, iş birliği yapmazsak, fikirlerimizi farklı kurumlarda, üniversitelerde ve bunun gibi yerlerde tartışmaz ve geliştirmezsek 2023 hedeflerine ulaşamayız. Bunu yapmanın da tek yolu toplumsallaşmayı sağlamaktır. Bir işin ilmini bilmekte çok önemli. Fizibilite çalışmaları yapın, yalnız bunu yaparken Avrupa’ya değil, Orta Asya’ya bakın. Dönüştürücü  inovasyon yapın, inovasyon olmadan olmaz! “ dedi.

Sıkça kullandığım biz söz vardır, “ Aklınızı kimseye emanet etmeyin”. Kimseye inanmayın. Problemler varsa önce zihninizde çözün, sonuç mutlaka olumlu olacaktır. Hayatta elinizin boş dönemeyeceği tek yolculuk, kendi içinize yaptığınız yolculuktur.

Çizgi Mermer ve Granit Sanayi Ltd. Şti'nin kurucu ortağı Remzi BONCUK ise  BAGİAD’ ın dünden bugüne değiştiğini ve geliştiğini dile getirdi. Dernekte yapılan etkinliklere bakıldığında, başarılı bir yol çizildiğini söyleyen Sayın Remzi BONCUK ;  Küçük şehirlerde birlikteliği sağlamak daha kolay olmalı. Şehrimizin gelişmesi için birlikte hareket edelim. Şahsım adına beyin göçlerinden rahatsızlık duyuyorum. Bizler kendi şirketlerimizi modern hale getirelim ki, bu göçler yaşanmasın. Görüntüsüyle, üretim ve yönetim anlayışıyla modernize hale getirdiğimiz şirketlerimizin bu gibi sıkıntılara çözüm getireceğinin kanaatindeyim” dedi

Başkanımız Rahmi KULA, yaptığı konuşmasının ardından üyelerimizin sorularını yanıtlayan Sayın Rüştü BOZKURT‘ a yemekli toplantı anısına plaket takdim etti.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya