Balıkesir Alzheimer Hastalarını Destekleme Derneğinden BAGİAD'a ziyaret

Sosyal Medyada Paylaş

Balıkesir Alzheimer Hastalarını Destekleme Derneğinden BAGİAD'a ziyaret

Balıkesir Alzheimer Hastalarını Destekleme Derneği Başkanı Sayın Sevil BEKE, Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Melek ERBALTACI ve Dernek Üyesi Sayın Serpil GÜVENÇ BAGİAD  derneğimizi ziyaret ettiler.

Karşılıklı tanışmanın ardından Başkan  Sayın Emrah BİLCANLI dernek hakkında bilgiler verdi.

Balıkesir Alzheimer Hastalarını Destekleme Derneğinin, 30 Eylül 2016 tarihinde toplumda farkındalık yaratmak, hasta ve yakınlarını bilinçlendirmek ve çeşitli etkinliklerle onları yaşama katarak sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten Sayın Sevil BEKE; Türkiye’ de yaklaşık 600 bin Alzheimer hastası var ve bu sayı gün geçtikçe artmakta. Derneği kurma fikri babamın da bir Alzheimer hastası olması sebebiyle ortaya çıkmıştı. Hasta yakınlarından oluşan ve aktif olarak 147 üyemizin bulunduğu derneğimizde şehir dışından da üyeler yer almaktadır. Gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan derneğimizin giderlerini üye aidatlarımız, bağış ve yardımlar ile düzenlediğimiz kermes ve etkinliklerimizin gelirleriyle karşılamaktayız. 2017 yılında açtığımız Mola Evi’mizin (Gündüz Bakım Evi) sonrasında şimdide Alzheimer hastalarının öncelikli olmaları gerektiğine inanarak; terapi odaları, spor salonu ve değişik aktivite alanlarının yer alacağı erken tanı ve tedavi merkezi olacak bir merkez kurmayı düşünüyor ve bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Genç iş adamları olarak sizleri derneğimizde ağırlayarak, birlikte çalışmalar gerçekleştirmeyi çok isteriz.” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayın Emrah BİLCANLI ise, “Öncelikle hasta ve yaşlılarımız için göstermiş olduğunuz fedakârlığınızla, ilgi ve çalışmalarınız için sizleri tebrik ediyorum. Son derece duyarlı olduğumuz bu konuyla ilgili bizler de fayda sağlayabileceğimiz çalışmaların içinde yer almaktan mutluluk duyarız.” dedi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya