Bagiad’ta Sektör-Üniversite Birlikteliği

Sosyal Medyada Paylaş

Bagiad’ta Sektör-Üniversite Birlikteliği

Balıkesir M.Y.O. Müdürü Prof. Dr. Sayın Mustafa Özsarı ile Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Sayın Engin Bozacı ve Öğr. Gör. Sayın Alp İmrek  BAGİAD derneğimizi ziyaret ettiler.

 

BAGİAD Yönetim kurulu üyelerimizin kendilerini tanıtarak firmaları hakkında bilgiler verdiği ziyarette Dernek BaşkanI Sayın Emrah BİLCANLI ise derneğin genel yapısını ve faaliyetleri hkkında bilgi verdi.

 

Mustafa ÖZSARI, meslek yüksekokulunun bölümleri ve faaliyetleri hakkında kısaca bilgiler verdi. Bilgisayar Teknolojileri, İnşaat, Elektronik ve Otomasyon, Tasarım gibi toplamda 16 bölüm ve 19 programın bulunduğu yüksekokulda birçok konuda yetenekli ve iş dünyasına hazır öğrencilerin olduğunu belirten Sayın Mustafa ÖZSARI:” Teknik eğitimlerin verildiği okulumuzda öğrencilerimiz; iş disiplinine sahip, başarılı ve yeterli bilgi donanımına hakim bir şekilde mezun oluyorlar. Ziyaret amacımız, iş dünyasının teknik personel alımlarında ne gibi kriterler aradığını sizlerden birebir öğrenerek derneğinizle bu anlamda iş birliği içerisinde olmak. İş dünyası ile yüksekokul arasında aracı ve referans olabilir, mevcut programlardan mezun olan ya da öğrenim görmeye devam eden öğrencilerimizi iş dünyasına kazandırabiliriz. Eğitimciler olarak bizler, her bir öğrencimizin kendi işini yapabileceği, mesleki anlamda kendilerini daha da geliştirebilecekleri işlerde çalışmalarını arzu ediyoruz. Sizleri okulumuzda ağırlayarak öğrencilerimizle bir araya getirmeyi çok isteriz.” dedi.

 

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayın Emrah BİLCANLI ise, “Öncelikle öğrencilerimizin geleceğini önemseyerek yaptığınız çalışmalar için sizlere teşekkür ediyorum. Mevcut durumda sektörlerin kalifiyeli elemanlara fazlasıyla ihtiyacı olduğunu belirtmek isterim. Yeni mezunların akademik başarılarının yanı sıra; sabırlı olmak, farklı düşünmek ve değişime açık olmak gibi bazı ilkeleri edinmeleri gerektiğini düşünüyorum. İş odaklı çalışabilecek, öğrenmeye açık ve uzmanlaşmayı hedefleyen öğrencilerimize kapımız her zaman açık olacaktır. Onlarla bir araya gelerek, fayda sağlayabilecekleri her türlü çalışmanın içinde yer almaktan mutluluk duyarız.” dedi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya