BAGİAD'da RAHMİ KULA yeniden başkan

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD'da RAHMİ KULA yeniden başkan

BAGİAD'da RAHMİ KULA yeniden başkan

 

Balıkesir Genç İş Adamları Derneği’nin 13. Olağan Genel Kurulu Balkonuk Center’de gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde Başkan Rahmi Kula üçüncü kez başkanlığa seçildi.

Balıkesir ve Türkiye ekonomisinin görüşüldüğü genel kurula Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Başkanı Erkan Güral, AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, CHP Milletvekili Namık Havutça, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, BAGİAD Eski Başkanı Levent Tellioğlu, CHP İl Başkanı Ender Biçki ve iş adamlarının katıldı.

25.YILIMIZI KUTLAMAYA HAZIRLANIYORUZ

Genel Kurulun açılışını yapan BAGİAD Başkanı Rahmi Kula konuşmasında şunları söyledi:

“1992 yılında kurulan derneğimiz birkaç ay sonra 25. yılını dolduracak. Dile kolay çeyrek asır. Bizlerden önceki büyüklerimiz her dönemde derneğimizi bir tık daha yukarıya taşıdılar. Faaliyetlerini daha yukarılara taşıdılar. Biz de aldığımız görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Farklı meslek kuruluşlarından arkadaşlarımız ile birlikte yaptığımız eğitim ve ziyaretlerde kendimizi daha fazla geliştirmeye, şehrimize, ülkemize değer katmak için uğraştık. Bu görevler bir bayrak yarışı. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın da hem derneği hem de şehrimizi daha iyi temsil edeceğini düşünüyorum. Derneğimizin hem iş dünyası hem de sosyal anlamda bir okul görevi gördüğünü düşünüyorum. Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ile birlikte çalışmıştık. Yerel yönetimlerde başarılarını izliyoruz. Ticaret Odası Başkanımız Fahri Ermişler’de daha önceki dönem başkanlarımızdan. Bizler yaptıklarımız tek başımıza değil yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile birlikte yaptık. Üyelerimizden gelen talep doğrultusunda bir dönem daha başkanlık görevini yürütmeye gönüllü oldum. İnşallah Allah utandırmaz.”

GÜN TÜRKİYE EKONOMİSİNİ YARINLARA ULAŞTIRMA GÜNÜDÜR

BAGİAD Genel Kuruluna katılanTürkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Başkanı Erkan Güral, Türkiye’nin ekonomik olarak büyümesinin diğer ülkeleri rahatsız ettiğini ancak büyümeye devam edeceklerini söyledi. Balıkesir’de genç iş adamlarının yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile sağladığı birlikteliği büyük mutlulukla gördüğünü kaydeden Güral şunları kaydetti:

“Balıkesir’de iş adamlarımızın sağladığı bu birlikteliği kendi memleketim Kütahya’da göremediğim için imreniyorum. Konfederasyonumuzda 72 dernek ve 10 bin üyemiz var.

Hepimizin amacı bölgelerden başlamak üzere ülke ekonomisine katma değer yaratmak. Ülkemiz için çalışıyoruz. Ülkemiz için çalıştıkça ülkemizi güçlendiriyoruz. Ülkemiz ne kadar güçlenirse Avrupa Birliği başta olmak üzere birtakım engelleri de her gün farklı bir gündem maddesiyle önümüzde görüyoruz. Alıştık mı? Evet, buna üzülerek alıştığımızı söyleyebilirim. Ekonomimiz büyüdükçe daha da rahatsızlıklar verecek. Duracak mıyız? Hayır durmayacağız. Cumhurbaşkanımızın bu anlamda ortaya koymuş olduğu tavır örnek bir tavırdır. Bu anlamda 'Yatırımlarınızı kesmeyin' diyor. Bakıyorum etrafımıza şu buhranlı dönemde bekleyen yatırım yok, bekleyen iş yok. Hepimiz normal ve iş hayatımıza devam ediyoruz. Bunu yapabilecek kaç toplum var? Sanırım bizim dışımızda bir ülke bunu ne kaldırabilir ne de atlatabilir. O yüzden diyorum ki gün birlik olma günü, gün beraber olma günü. Gün yumrukları birleştirip bir güç oluşturup ülke ekonomimizi güçlü yarınlara ulaştırma günüdür.”

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Genel kurul toplanışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ise konuşmasında şunları kaydetti:

"15 Temmuz kalkışması darbe teşebbüsü Avrupa'nın çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. En son darbe oldu. Avrupa ülkesinden hiç bir ülke Türkiye'ye geçmiş olsun demedi. Hepsi beklediler. Darbenin başarılı olmasını beklediler. Daha önce bir olay olduğunda televizyonlar, röportajlar nakle yayınlar gırla gidiyordu. Fakat 15 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı. 300'e yakın insanımız şehit oldu. Bu olaylar karşısında bir tepki bile göstermediler. Buda şunu gösterdi ülkemizin kendinden başka dostu yok. Türkiye'nin kendinden başka dostu yok. O zaman bizlerin daha çok çalışmamız lazım gayret etmemiz lazım. Tabi şunu sormamız lazım. İnsanlar hep bu ülke bize ne verecek diye soruyor. Ama biz kendimize şunu sormalıyız. Ben ülkeme ne verebilirim diye sormamız lazım. Bu topraklar şehit kanıyla sulanmış topraklar ecdadımız canını verdi kanını verdi. Bizler bu gün geçmişimizden daha konforlu daha rahat yaşıyorsak işte ecdadımızın fedakarlıklar sayesinde yaşıyoruz. Avrupa Birliği bugün terör örgütleri ile mi işbirliği yapıyor, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle mi. Önce Avrupa bir karar vermesi lazım. Onun için bizlerin çok çalışması lazım. Birliğe beraberliğe ihtiyacımız var."

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından yapılan Olağan Genel Kurul'da mevcut Başkan Rahmi Kula, yeniden göreve seçilerek güven tazeledi. BAGİAD'ın yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu.

Başkan: Rahmi Kula, Yönetim Kurulu: Emrah Bilcanlı, Emre Çelik, Volkan Altınöz, Barış Aksoy, Aytekin Altan, Kıvanç İbiş, Cem Ovacık, Erman Şanlıer, Özgür Fiskeci, Mehmet Akkan, Denetim Kurulu: Fahri Ermişler, Mert Yavuz, Ahmet Sırrı Yırcalı Disiplin Kurulu: Okan Telaşeli, Emre İnce, Erdem Özer EGİFED Delegeleri: Rahmi Kula, Emrah Bilcanlı,, İsmail Barış Aydın, Rıdvan Aslan, Burak Sezginsoy, İbrahim Onur, Aytuğ Yarmaz, Ahmet Raşit Özen, Volkan Altınöz, Emre Çelik GÜNMARSİFED Delegeleri:  Rahmi Kula, Emrah Bilcanlı, Ender Akça, Sefer Çetin, Barış Aksoy, Kıvanç İbiş

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya