BAGİAD Üyeleri “Blokzincir, Merkeziyetsiz Finans ve DEFİ” Konulu Toplantıda

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD Üyeleri “Blokzincir, Merkeziyetsiz Finans ve DEFİ” Konulu Toplantıda

BAGİAD’ın davetiyle Altın Otel’de geniş bir katılımla gerçekleştirilen yemekli toplantıda “Blokzincir Merkeziyetsiz Finans ve DEFİ” konulu sunum ABD Merkez Bankası (FED) Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz tarafından gerçekleştirildi

 

Geniş katılımın olduğu etkinlikte, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) Başkanı Abdullah BEKKİ, Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) Başkanı Ümit Baysal, Biga Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BİSİAD) Başkanı İsmail Özer, Bandırma Genç İş İnsanları Derneği (BANGİAD) Başkanı Efecan Özer, Balıkesir Üniversitesi Finans Bankacılık ve Sigortacılık Öğretim Görevlisi Merve Gürsoy ve beraberindeki doktora öğrencileri  ile dernek üyelerinin yanı sıra iş dünyasından bir çok isim yer aldı.

 

Başkan Emrah Bilcanlı, yemekli toplantının açılış konuşmasında BAGİAD üyesi Balıkesir iş dünyasının sevilen ismi Platin Kolonyalarının sahibi Ömür Yiğit’i anarak zamansız ölümünün derin üzüntüsü içinde olduklarını dile getirdi. 

 

BAGİAD’ın büyük bir aile olduğunu; yerel yönetimler, İl başkanlıkları, kurum, kuruluş ve STK yönetimleri ile başkanlık görevlerinde bulunan birçok dernek üyesinin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Emrah Bilcanlı,” Haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu başarı tablosuna bir yenisi daha eklendi. Değerli üyemiz Sayın Hasan ÇETİN Balıkesir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanlığına seçildi. Dernek üyelerimiz adına kendisini tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.  

 

Derneğin çalışma ve faaliyetlerden kısaca bahseden Başkan Emrah Bilcanlı “ Gün geçtikçe büyüyen BAGİAD ailemize üye alımlarımız devam ediyor. Kadın üye alımlarına yoğunlaştığımız son günlerde, aramıza yeni katılan girişimcilik potansiyelleri ve yenilikçi fikirleri ile derneğimize güç katacaklarına inandığımız kadın üyelerimizi tebrik ediyorum. Üye kazandırma çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.” dedi.

 

Çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiği Balıkesir İş Dünyasında Değişim ve Gelişim Zamanı ve Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi projelerinin yanı sıra Balıkesir Üniversitesi ile “Eğitim Danışmanlık ve Diğer Hizmet Alımına Yönelik İş Birliği Protokolü” birliği protokolü imzaladıklarını söyleyen Başkan Emrah Bilcanlı;”Proje kapsamında derneğin çalışmalarına konu olabilecek her türlü teknik, idari vb. alanlarda hizmet alımı ve eğitim çalışmaları ile üniversite öğrencilerine staj imkanı ve Bagiad üyesi personellerine Balıkesir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’ni (SEM) tarafından eğitim ve sertifika programları düzenlenecek. Üniversite ve iş dünyası adına verimli sonuçlar alınacağına inandığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkanının konuşmasının ardından, etkili anlatım biçimiyle dikkat çeken Erkin Şahinöz Akademi Kurucu Ortağı ve ABD Merkez Bankası (FED) Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz, “Blokzincir Merkeziyetsiz Finans ve DEFİ” başlığıyla renkli bir sunum gerçekleştirdi.

 



 

Satoshi Nakamoto'nun da aralarında bulunduğu Siber Punk Grubu tarafından 1985'ten beri çalışılan projenin sonucu kriptoparaların ortaya çıktığını ifade eden Şahinöz, finansal sistemde yeni bir dönem başlatan bu uygulamalar için dünyanın en iyi yazılımcıları, matematikçileri ve şifre uzmanlarının çalıştığını aktardı. Kriptoparaların klasik banka sisteminden farkıyla ilgili konuşan Şahinöz, "Burada kayıtları bir banka, devlet ya da noter tutmuyor, herkes tutuyor. Herşey kayıtlı ama sadece bu hesabın kime ait olduğunu bilmiyoruz. Şu anda dünyada kriptopara kayıt defteri tutanların sayısı 11 bin 600" şeklinde konuştu.

 

İşletmelerin Kripto paralardan kazanç sağlamasının sadece ilgili coini almakla değil kriptoların arkasında yatan teknolojilerden yararlanmakla da mümkün olabileceğini aktaran Şahinöz İota ve seacoin örneklerini verdi. Bu örnekleri yatırım tavsiyesi olarak değil altında yatan teknolojiyi detaylandırmak için verdiğini söyleyen Şahinöz, özellikle iotanın işletmenin üretim esnasında ‘ürün bazında’ maliyetlerini, giderlerini anlık olarak hesaplayabildiğini ve temel mali oranlarını anlık olarak sunan bir teknolojisinin olduğunu ve böyle bir teknoloji kullanan işletmelerin kriptodan kazanacağının daha fazlasını teknolojisini kullanarak kazanabileceğini örnekler üzerinden anlatarak bu hızda bir teknolojinin kârı nakite dönüştürmede yaratacağı değerden bahsetti. Artık şirketlerin duran varlıklarında makina bina yerine bu vb. teknolojilerinin olması gerektiğinin daha önemli olduğunu; Ülkemize birleşme vb. şekillerde doğrudan yatırım yapan yatırımcıların bunlarla ilgilendiğini söyledi.

BAGİAD üyeleri ve katılımcılar sunumun ardından Erkin Şahinöz’e merak ettiklerini sorup özellikle yatırım konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Başkan Emrah Bilcanlı günün anısına 50 Peynirli Şehir Balıkesir kitabını Erkin Şahinöz’ e hediye etti.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya