BAGİAD Aylık Olağan Yemekli Toplantısı gerçekleşti

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD Aylık Olağan Yemekli Toplantısı gerçekleşti

Derneğimizin aylık olağan yemekli toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip UĞUR ve Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Yasin SAĞAY ile dernek üyelerimizin de katılımlarıyla 25 Kasım Çarşamba akşamı Onhann Hotel ‘ de gerçekleştirildi.

 

Derneğimiz hakkında kısaca bilgi vererek açılış konuşmasını yapan Başkanımız Rahmi KULA; “ Biliyorsunuz ki Balıkesir’imiz büyükşehir oluşunun ikinci yılını tamamlamak üzere, geçen bu süre zarfında ilimiz ve ilçelerinde hatrı sayılır yenilik ve hizmetler gerçekleştirildi. Takdir edersiniz ki bunda Değerli Başkanlarımızın, etkin ve özverili çalışmalarının yanı sıra çok iyi organize olmuş ekiplerin ve belediye alt yapısının etkisi oldukça büyük. Önümüzdeki süreçte de bu yatırımların devam edeceğini ve şehrimizin hak ettiği hizmeti alacağını düşünüyorum.

 

Balıkesir’imizin hoşgörüsü, birlikte yaşama kültürünün sağladığı iklim BAGİAD’ a da sirayet etmiştir. Her görüşten, her düşünceden arkadaşımız, gerek yönetim kurulumuzda gerekse üyelerimiz arasında vardır. Söz konusu Balıkesir’imiz olduğunda doğruyu kimin söylediği ile oyalanmaz hemen hayata geçmesi için elimizden gelen ne varsa hep birlikte yaparız, çünkü doğru tektir, o da; ilimizin kalkınması, hak ettiği yere ulaşmasıdır. Şehrimize yapılacak her türlü hizmete destek vermeye Genç İş Adamları olarak hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum “ dedi.

 

Başkanımız Rahmi KULA’ nın ardından sözü daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın A. Edip UĞUR’ a bıraktı.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın A. Edip UĞUR; “ Büyükşehir Belediyesi olarak Kasım sonu itibariyle 18. ayımızı dolduruyoruz. Geçen bu süre içerisinde yapılma aşamasında olan ve yapılması planlanan projelerimize değinecek olursak öncelikle şunu belirtmek isterim ki Balıkesir’ imiz yer altı ve yerüstü kaynakları bakımından çok zengin bir şehir ve bu zenginlik hiçbir yerde yok. Bizler bu önemli zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirerek Balıkesir’imizi bir cazibe merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalar kapsamında, Büyükşehir Belediyesi olarak Ayvalık Körfezi’nde yaptığımız çalışmalardan biri atık su miktarını en aza indirmek, bir diğeri ise Lale Adası bağlantı yolunun bir bölümünü köprüye çevirmek suretiyle körfeze olan temiz su girişini arttırmaktır, bu sayede kuzey rüzgarları ve gelgit etkisiyle körfeze temiz su girişinin arttırılması hedeflenmek” dedi.

Bandırma’nın öneminden de bahseden Sayın A. Edip UĞUR; “ Bandırma Belediyesi ile ortak çalışmalarımız da mevcut. Bandırma Organize sanayi bölgesi ve liman projeleri için, ilgili bakanlıkların temsilcileriyle birlikte Rotterdam ve Dubai gibi büyük şehirleri ziyaret edecek, buradan edineceğimiz fikirler ile Bandırma’ da bu iki yerin projeleri için çalışmalarımıza başlayacağız. Bunun yanı sıra şimdilerde yapımına devam edilen emniyet binası önündeki dalçık çalışması var, şehir içi trafiğini rahatlatmaya yönelik yapılan bu çalışma bittiğinde, ikinci adım olarak Otel Basri binası önündeki alanda aynı çalışmaları başlatacağız. Ayrıca adliye binası yanına yapılacak olan 1000 yataklı hastanenin etrafına da alışveriş caddesi yaparak buranın cazibe merkezi haline gelmesini planlıyoruz” dedi.

Çay deresi rekreasyon alanı , Balıkesir toplu konutları ,çocuk köyü , yaş sebze ve meyve toptancı hali , çamlık tepesi rekreasyon alanı, hayvan barınağı projesi ve daha birçok proje ile Paşa meydanı projelerinden bahseden Sayın A. Edip UĞUR; ”Balıkesir’ in tarihi dokusunu ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalarımızda mevcut. Bununla ilgili bu bölgede istimlâk projeleri var. Biz istiyoruz ki, beyaz yakalılar Balıkesir’ e gelsin. Halkımız her yönden ticari ve sosyal hayatını burada geçirsin, başka illere gitmesin. Halkımız hayatını burada sürdürsün. Bizler, Balıkesir’ e yatırımcı getirmeye çalışıyoruz. Balıkesir’in her anlamda tanıtımını yapıyoruz. Kültürel anlamda Balıkesir’imizin tercih edilmesini sağlayacak projelerimiz var. Onları da en kısa süre içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Her şeyi  Balıkesir’imiz için, sizler için yapıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın A. Edip UĞUR’un konuşmasının ardından,  katılımlarından dolayı memnuniyetini dile getiren Başkanımız Rahmi KULA günün anısına kendilerine plaket takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın A. Edip UĞUR daha sonra derneğimize katılan yeni üyelerimize plaketlerini verdi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya