Bafra için Muhteşem bir Proje ve İnovasyon

Sosyal Medyada Paylaş

Bafra için Muhteşem bir Proje ve İnovasyon

   Bafra Kaymakamı’nın , Bafra Belediye Başkanın, Baro Başkanın, Bafradaki Tüm Kurum Müdürlerinin, Oda ve Borsa Başkanlarının, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarının, TUGİK Yönetim Kurulu üyelerinin davetli olduğu ve Bafra Öğretmen evinde yapılan lansman toplantısında Bafra Genç İş Adamlarının Projesi Lansmanı yapıldı.   

  Açılış Konuşmasını Dernek Başkan Yardımcısı Burak Özturan yaparak Afrindeki operasyonla ilgili Şanlı Ordumuzun yanındayız ve destekçisiyiz mesajlarını vererek ardından derneğin yeni yönetiminin 11 aylık faaliyet raporunu ve kısa bir VTR ile misafirlere gösterimini sundu. Konuşma sırasını Dernek Başkanına vererek program devam etti.;

 Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Alper Güngör Konuşmalarında;
  Bilindiği üzere Bafra GİAD olarak girişimci ruhu harekete geçirmek maksadıyla ilçemizin ekonomik sosyal kültürel ve turizm alanında yeni dinamikler yeni oluşumlar ve yeni katma değerler kazandırmak amacıyla kurulmuştur.
   BafraGİAD üyesi olan herkes toplum bilinci içinde örnek iş adamı vasfına sahip kendisine ve çevresine ışık tutan bir rehberdir. Buradan yola çıkarak bizler bölgemizde gördüğümüz aksaklıkları yetkililerle paylaşarak çözüm aramak ve geliştirilebilir projelerle katkı sağlamak suretiyle gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

  Yönetime geldiğimiz andan itibaren Yaptığımız Görüşmelerde;
Özellikle ön Plana çıkan ;
- Vekilimiz Sayın Orhan Kırcalı Bey’i davet etmemize rağmen programları müsait olmadığı için bir türlü bir araya gelemesekte Samsun MilletVekilimiz Sayın Çiğdem Kasaaslan Hanım bizlere vakit ayırarak Belediye Başkan’ımız ile beraber ;
    - Büyük şehir yasası sorunları
    - Eski devlet hastanesi yerinin atıl durumdan çıkartılması ile ilgili konu  ve botanik park projeleri
Sunulmuş ve görüş alış verişinde bulunulmuştur.

Destek verdiğimiz Projelerde
- Bölgenin müthiş derecede tanıtım sağlayan Kapikaya Fest ile ilgili desteğimiz ve koordineli çalışmalarımız; bunların başını çekmektedir.

  Bu sene ise çok daha iyisinin planlanması ve şimdiden hazırlıklarının başlanması gereken Bafra’nın gelecekteki vizyonunu değiştirecek olan bu proje için Belediye Başkanı’mızın var gücü ile çalıştığını biliyoruz. Bu seneki işleyişte komitelere kadar oluşumlar sağlanmakta ve bu komitenin içerisinde GİAD olarak yer almaktan kıvanç duymaktayız. Derneğimiz vizyonundada yer aldığı üzere bölgeye katkı adına ne varsa destekcisi ve  takipcisi olacağızdır.

   Genel olarak kurulduğumuzdan bügüne kadar ara ara eleştirildik. Sadece yemek yirosunuz olduk, bir  proje üretmiyorsunuz olduk.. ama hep sustuk ve çalıştık. Biz bölgede başarılamayan bir işi gerçekleştiriyoruz aslında. Vizyonu ve misyonu yenilikçi olan tüm genç iş adamları ile ortak duygularla birleşip bölgemiz için ortak bir katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu hep atlandı. Buna rağmen bir çok proje ürettik. Sadece yönetime geldiğimizden bu yana 11 ayda ürettiklerimiz ise şunlar;

Projelerimizde ise;
- Bafra’mız bir Tarım kenti. Hem diyoruz tarıma dayalı projeler  bölgeyi ihya edecek projelerdir.  Bu anlamdada Ocak 2017 de başlattığımız Organik Tarıma Katkı Projesi- Solucan Gübresi üretimi ile bir müteşebbis teşvik edilmiş ve desteklenmiştir. Ortalama 1 yılda 150.000 solucandan uygun üreme ortamı sağlanarak 3.000.000 solucana ulaştırıp ortalama aylık gübre kapasitesini 3 ton ile 5 ton arası sağlanarak ve uygulanabilirliğini test edilerek (çeltik ve seralarda) beraberinde 3 kişiye daha teşvik ettirilmiş ve organik tarım adına güzel adımlar atılmıştır. (Detayları bafragiad.com sitemizde)
- Motorsiklet Klübünün Başlattığı ve devam ettiremediği ve bizim ele alıp devam ettirmeye çalıştığımız Motocross Pisti projesi var, Bu projede bazı revizeleri yaptıktan sonra Belediye Başkanımız ile konuyu görüştük ve işin Gençlik Hizmetleri ile yer tahsisi konusunda anlaşılması gerektiğini bildirdi. Bu konu kurum müdürlerinin ve bakanlarımızın görev değişikliklerinden dolayı sürekli başladığı yere dönmektedir. İlerleyen zamanlarda konu tekrar Belediye Başkanımıza getirilecektir.
- İstihdama Katkı Projemiz adı altında İşKur  protokol imzaladık.
   65 üye sayımızla bölgemizde ortalama 1.800 kişi istihdam ediyoruz. Bu rakam asgari ücretle çarpılırsa minimum okadar Bafra’mızn ekonomisine katkı sağlıyoruz. Yeni yaptığımız anlaşma gereği ilk başka 13 sektör 25 kişilik personel istihdamı ile bu sayıyı daha yukarı taşımayı hedefliyoruz. Devletimizinde teşvikleri ile eldeki imkanları zorlayarakta ne kadar fazla kişi istihdam edersek okadar ekonomimizin canlanacağından da eminiz. 
- Dernek olarak bölgemizi ülkemizde daha fazla nasıl duyurabiliriz bunun derdine düştük ve bir dergi projesi yapmaya karar verdik. Bafra-19Mayıs-Alaçam-Yakakent  ilçelerinin Tarımdan Turizme kadar olan potansiyellerinden hedeflerine ve bölgedeki güzelliklerine kadar güzel bir ansiklopedik dergi oluşumuna girdik. Tabi bölgede Genç iş adamları olarak kimler var bunlarında tanıtımını sağlayarak ve Bafra’ya katkısı olan iş adamlarınında görüşleri ve düşünceleri ile güzel bir dergi oluşumu sağladık. Şu anda gerekli bilgiler toplandı ve elektronik ortama aktarım aşamasında . Bir iki ay gibi bir sürede dergi basılmış ve tüm türkiyeye dağıtımı sağlanmış olacaktır. Bununda bölgemizi en iyi şekilde lanse edeceğine inancımız tamdır.

Ve Geldik toplanma amacımız olan son projemize;  
- E-ticaret Sistemi  www.bafrayoresellezzetler.com projesi.
Öncelikle Neden e-ticaret?
Günümüz işletmelerde yönetim ve organizasyonlarda olduğu kadar pazarlama alanında da hızlı bir değişim yaşanmaktadır. İnsanlar ihtiyaç duydukları bilgilere ve ürünlere artık daha hızlı kolay ulaşmaktadır. Gerek bilgi gerek ürün alışverişinde insanlar  değişimi cep telefonlarından , tabletlerinden, bilgisayarlarından hatta akıllı saatlerinden an ve an takip etmektedirler. İstedikleri her türlü ürünü internetten bulabildikleri gibi fiyat analizide yapabilmektedirler.
Tüketicinin Kullandıkca Hoşlandığı E-ticaret platformu çağımızın vazgeçilmezi olmuştur.  Bu yüzden e-ticaret sistemine önem vermekteyiz.
Amacımız ise;
 Bölgemizde yöresel ürünlerin üretimini yapan sertifikalı ve işinde en iyi olan esnafları bir çatı altında toplayıp site üzerinden ürünlerin satışını yaptırmak, sürkülasyon kazandırmak, esnafımıza gelir kapısı aralamak, bölgemizin bu ürünlerinin tüm Türkiye pazarına sunarak marka değerini artırmak, Bafra ismini en iyi şekilde lanse ettirmektir.

Bafra’mızdaki Belediyemiz , Oda ve Borsalarımız şehir dışındaki fuarlara ve organizasyonlara sürekli katılmakta ve sürekli olarakta Bafra’mızın ürünlerini en iyi şekilde oradaki insanlara sunmaktadırlar. Hep aynı tepki..Tadlar müthiş. Çok lezzetli. Ancak yiyen yediğiyle kalıyor devamı yok. Bu noktada başlıyor Baframıza destekler.. Organizasyona katılanlar Bafra’mızın bu ürünlerini internet sitemizde temin edebilir ve evinize kadar getittirebilrsiniz.. demesi Bafra ya bir ivme kazandırması muhtemeldir. Esnafı kazandırması tabi sonucudur.  
Tabi bu burda bitmiyor, Bafra’mıza ait pide, nokul, kaymaklı lokum, pirinç, salça, köy ekmeği , v.b. ürünlerinin hasretini çeken Bafra dışında ikamet eden değerli gurbetlik çeken hemşerilerimiz evlerine memleketten hemde orijinal ustalarından ürünleri tedarik ederek bir türde memleket hasretlerini gidermiş olacaklardır ve dolayısıyla oluşturduğumuz e-ticaret sistemimizin bölgemize markalaşma adına katacağı katKı büyük olacaktır.
Bu site Aynı zamanda bu bir sosyal sorumluluk projesi.
Bu sitenin gelirleri sitenin masrafları ve istihdam edilen kişilerin masrafları çıktıktan sonra Bafradaki ihtiyaç sahiplerine ve yine Bafra’daki bir başka projelere kaynak oluşturacaktır. Yani mantık esnaf kazansın Bafra kazansın.
Bu nedenledirki biz bu işe inandık ve bu projeyi faaliyete geçirdik. Sizlerdende aynı şekilde inanmanızı ve destek vermenizi bekliyoruz. Bir Bafra’lı olarak Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Oda ve Borsalarımız Kurum Müdürlerimiz, ve diğer misafirlerimizin sosyal medya hesaplarından, resmi sitelerinden bu sitenin adını ve faaliyetini sayfalarından paylaşmalarını rica ediyoruz. Birlik içinde hareket etmemiz sesimizi daha gür duyuracaktır. Bu anlamda vereceğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

TUGİK Yönetim Kurulu Üyesi ve SAMGİAD Başkanı Sayın Savaş GÖMEÇ Konuşmalarında;
   Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu olarak her bir bölgede ülkemiz için yapılan her projeyi titizlikle takip ediyor ve daha iyi projeler geliştirmeye ve desteklemeye çalışıyoruz. Ülkemizdeki olaylarıda yakından takip ediyor top yekün Devletimizin ve Ülkemizin yanında yer aldığımızı her daim gösteriyoruz. Bu anlamdada Bafra Genç İş adamları derneğimizin yaptığı bu proje ilede Bafra’da bir eksiğin giderildiğini ve günümüz teknoloji kullanılarak hızlı bir şekilde hemşerilerimizle yöresel ürünelrin buluşturulması amaçlanmış ve sosyal sorumluluk adı altında gelirleri yine Bafra halkına kullanılacağı beyan edilmiştir. Bu bizi çok mutlu etmiştir. Her il ve ilçede Genç iş adamlarımızın işlerinden güçlerinden vakit ayırarak yaptıkları bu gönüllülük esasına göre taşın altına elini koymak dediğimiz sorumluluğu taşıdıkları için kendilerini kutluyorum dedi. Birlikte hareket edersek daha güçlü oluruz olgusunu burada gösterdikleri için ayrı bir takdir ediyorum. Çalışmlarında başarılar diliyoruz. Bizde TUGİK ve SAMGİAD olarak gerekli desteği göstereceğimizi ve vereceğimize söz veriyoruz. Dedi.

Ticaret Odası Başkanı Sayın Göksel Başer Konuşmalarında;

   Biz sürekli şehir dışında Bafra’mızı en iyi şekilde temsil edebilmek ve ürünlerini tanıtabilmek için zaten bir uğraş veriyoruz, bu sitenin faaliyete girmesi ile artık adres göstermek şartı ile ürünlerimizin pazarda hemşerilerimizle ve tüm ükle haklımızla buluşması sağlanacak. Biz her gittiğimiz fuarda bu siteyi söyleyeceğiz ve destek vereceğiz. Bu anldamda Genç İş adamlarına projeden dolayı teşekkür ediyor Bafra için uğraş verdiklerini sürekli biliyor ve beraber hareket ediyorız. Kendilerine tekrardan başarlar diliyorum.”dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin Konuşmalarında;
   İnanın Bafra’da güzel şeyler oluyor, biz Belediye olarak elimizden geldiince her yere yetişmeye çalışıyor proje üretmeye ve Bafra’yı ihya etmeye çalışıyoruz. Bu sadece Devlet eli ile değil aynı zamanda halkında bölgeyi sahiplenmesi ile olur. STK lar ve diğer kurumlarımız da aynı zamanda beraber hareket etmeli ve proje üretmeliler ki zaten bunu sürekli görüyoruz. Bafra sahipsiz değildir. Genç iş adamları ile sürekli kontak halindeyiz ve sürekli bilgi paylaşımı içerisindeyiz. Onlarda bölgesi için birşeyler yapmak için var güçleri ile çalışıyorlar. E-ticaret sistemi ile ilgili yaptıkları şey Bafra’mızın bir açığını kapatmak oldu aslında. Ben tebk ediyorum kendilerini. Her gittiğimiz yerde biz Baframızın yerel ürünlerini götürüyorduk ancak bunun devamında sürekli götürme durumumuz olmadığından orda kalıyordu. www.bafrayoresellezzetler.com sitesi üzerinden yönlendirmelerimizi yaparak artık daha çok kişiye, şehir dışındaki hemşerilerimize bu lezzetleri tattırmaya devam edeceğiz.  Bu anlamdada kendilerini bende tebrik ediyorum. Dedi.

Kaymakamımız Sayın Ali TÜRKEL konuşmalarında;

   Ben geçen yıl Bafra’ya atandığımda Genç İş adamları beni ziyaret etmiş ve Genel kurullarına davet etmişti. Orda faaliyetleri ile ilgili bir video gösterimi yapmışlardı, çalıştıklarını ve bölge için birşeyler yapmaya uğraş verdiklerini gördüm, ozaman tebrik etmiştim, Şimdide görüyorumki bu katlanarak devam etmiş. Yapılan proje Bafra’nın bir eksiğini kapatıyor, Tüm ülkeye Bafra’yı tanıtmayı ve lezzetleri ulaştırmayı hedefleyen bu tarz projeler bölgemize değer katıyor. Kendilerini tebrik ediyor ve bu anlamda dahada iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum. Dedi.

 


 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya