Bafra GİAD Mart ayı istişare toplantısı ve iş yemeği düzenlendi

Sosyal Medyada Paylaş

Bafra GİAD Mart ayı istişare toplantısı ve iş yemeği düzenlendi

Bafra GİAD Mart ayı istişare toplantısı ve iş yemeği düzenlendi

Bafra Genç İşadamları Derneğimizi Geleneksel İstişare Toplantısı ve iş yemeği Çelikpark Avm Niyazi Kesim Restorantda düzenlendi.

Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Alper GÜNGÖR “ derneğimiz yönetim kurulu ve değerli üyelerimiz bu akşam  bizleri yalnız bırakmayarak Yeni dönem Mart Ayı ilk iştişare toplantımıza katılan herkese teşekkür eder saygılar sunarım.

Göreve geldiğimiz şu kısa sürede birlik ve beraberliğimizin temin, üyelerimiz arasındaki diyalogların güçlendirilmesi, kendi iç ticari açılımlarımızın hızlanması ve desteklenmesi, derneğimize olan inancımızın en üst seviylerde olması için hem kendi içimizde hemde bölgemizin temsilcileri ve iş adamları ile irtibata geçtik. Bu kadar kısa sürede bu kadar kişiyle görüşmek inanın kolay olmadı, ben yönetim kurulundaki arkadaşlarımı işlerinden ayırdıkları zamanlar için bu fedakarlık ve gönüşşüşük için gerçekten sizler huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu aslında daha başlangıç, şu bile gerçekten elimizi taşın altına koyduğumuzu önceliğimizin Bafra olduğunu gösteriyor.

            Ziyaretlerimiz devam ederken; kaymakam beyle görüşmemiz..

Yine keza Ticaret ve Sanayi odası başkanı Göksel beyin ziyaretleri oldu. Bir çok konuya değindik, ama en önemli konu yine birlik ve beraberlikti. Bunu sağlamış olmamızın ve bu imajı karşı tarafa vermiş olmanın gururu bambaşka. Tabi bölgemiz içinde istenen istihdam,işsizlik..

Bakın bunlarla ilgili değerlendirmelerim şunlar; Türkiye’de ve bölgemizde aslında işsizliğin olduğuna inanmıyorum “çok önemli iki isim bünyemizde barındırıyoruz. Bunlar “genç” ve “işadamı” Niye Genç ?. çünkü gençlerde enerji var,azim var,hırs var; geleceğine yönelik bir takım istekleri var. Bu isteklerden en önemlisi de güçlü ekonomisiyle, eğitimiyle,sanatıyla,sosyalliğiyle güçlü bir Bafra. Amacı sadece bölgesinin refahı olan, Bafra’nın gelişmesi,kalkınması,bölge ekonomileri içerisinde hak   etiği sıralamayı sağlamış ve yeni nesli ile geleceği teminatı altına almış bir Bafra’dır. Samsun’dur ve dahası Türkiye’dir. İş adamı olarak en etkin rol alacağımız görevlerden en önemlisi sağlayacağımız katma değer ve istihdam ile ekonomiye katkıda bulunmaktır. İşsiziliğin olduğuna ianamıyorum demiştim. Her iş veren sonuçta işçi çalıştırıyor vede isten personel ayrılıyor, bunların ayrılma nedenlerine bir bakın , Bir takım veriler ve TÜİK araştırmalarına baktığınızda işsizlik ‘şu oranlarda seyrettiği,şu oranlara indi gibi bir takım rakamlar var. İşin temeline baktığımızda mesleksizlik ve işin değiştirilmesi taleplerinin olduğunu görüyoruz . Bizim en önemli görevlerimizden bir tanesi bu işsizlik rakamlarını açıklamak değil, işsizlik rakamları altında toplanan bu genç nüfusun seveceği işleri yapacak eğitim ve bilgiye sahip olmalarını sağlayacak alt yapılarının oluşturlmasıdır.

            Farkındasınız yada değilsiniz, ancak biz Bafra’daki en etkin en birbirine bağlı sivil toplum kuruluşuyuz. Buna emin olabilirsiniz. Bunun en yakın örneği Antalya’dır.

Bafra’da Bafra GENÇ İŞADAMALARI olarak böyle bir güç var, ve her geçen günde bölgesinde daha etkin rol üstleniyor, bunun için kendi dergimizi çıkartarak tüm Türkiye’nin bizi tanımasını hedefliyoruz, Bafra’mızı en iyi şekilde tanıtmak, faaliyetlerimizden tutunda bölgemizdeki marka değerlerine kadar dergide yer vermek istiyoruz. Tabi bunlar gerçekten maliyet isteyen vakit isteyen işler, bu anlamda dergi çalıştay komisyonu kurduk ve çalışmalarına başladık.

 Bizim kadar bu işten tüm üye arkadaşlarda sorumlu yani sizler. Bir şeyleri yapıyorsak hep beraber yapıyoruz. Bu anlamda yapacağımız bu işe destek mutlaka olmalısınız.

           

Bafra’nın marka değerini ön plana çıkartmak hedefimiz Bafrayoresellezzetler.com bu bağlamda Bafra’mızın değerlerini tüm ülke çapında tanıtılması için e-ticaret ortamında  “Bafra yöresel lezzetler”  adı altında  derneğimizde katkılarıyla bir site oluşturup kendi üyelerimizin ve Bafra’nın tanınmış tatlarını tüm ülke çapında pazarlamayı düşünüyoruz.

           

Bafra sahipsiz değil, halkıyla bir bütün Bafra. Bir portal www.bafra.gen.tr

 Bir diğer çalışmamız ise Bafra’nın sorunlarını dile getirebileceği bir sistem oluşturup internet ortamından halkın sorun olarak gördüğü meseleleri yetkili mercilere ulaştırmak için bir site oluşturmaktı”.

Daha bir çok proje ile yine sizlerle birlikte olucaz dedi   

Ayrıca.

Yönetim kurulu Başkanı Alper GÜNGÖR  derneğimize yeni katılan üyelere hayırlı olsun dileklerini iletirken Bafra Giad Ailesi olarak güçlendiklerinin ve giderek büyüyen bir aile olduğumuz belirti.  Derneğimize Katılan Mete KESİM ve Ali Rıza VAROL’a katılım belgelerin takdim etti.   Ayrıca 2.Dönem Yönetim Kurulunda görev alarak Derneğimize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı  Dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim MURATOĞLU başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerine . teşekkür plaketi takdim edildi..

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya