Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın GİAD'ın davetlisi olarak kahvaltılı sohbet toplantısına katıldı

Sosyal Medyada Paylaş

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın GİAD'ın davetlisi olarak kahvaltılı sohbet toplantısına katıldı

Bartın GİAD’ın istişare amaçlı Bartın Belediyesi Yöresel Yemek Evi’nde gerçekleştirilen geleneksel kahvaltılı sohbet toplantısında Bartın GİAD’ın 10. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Başkan Akın, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını her zaman desteklediklerini söyledi.

2 saat süren sohbette belediye çalışmalarını ve yeni projeleri anlatan Cemal Akın„Ben halkın içinde olan bir belediye başkanıyım. 3 yılda 450 civarında ev toplantısı yaptım. 12 bin kişi ile ikişer saat sohbet ettim. Bu toplantılarda siyaset yapmadım. Belediyemizin çalışmalarını anlattım, varsa sıkıntıları yerinde dinleyip, çözüm önerileri ile birlikte çözüm yollarını aradım. Oturduğu yerden ‚ben bilirim‘ diyen bir başkan olmadım“ dedi.

"HER PROJEYİ ÇOK DÜŞÜNÜP, TARTIŞIYORUZ“

Belediyenin üç yılda sayısız hizmete ve yeniliğe imza attığını belirten Başkan Akın „Biz projelerimizi meslek örgütleri ile vatandaşlarla, projeyi ilgilendiren her kesim ile tartışıp fikirleri alıyoruz. Bu nedenle bazen bir yıl üzerinde çalıştığımız projeler oluyor. Son olarak 11 Mart’ta ihalesini yaptığımız Yalı eski terminal alanı projemizi de iki yıldır düşünüp fikir alarak ortaya çıkardık. Kanunen bu alanda çok katlı ve daha fazla taban alanlı bina yapabilirdik. Ancak o zaman bina yoğunluğu olurdu. Bunu düşünerek hareket ettik“ dedi.

„KIŞIN GİDİLEBİLECEK ALANLARA İHTİYACIMIZ VAR“

Yalı Bölgesi’ne yazın insanların akın akın geldiğini belirten Başkan Cemal Akın„Orduyeri Köprüsü’nden başlayarak Gazhane Parkı’na kadar yaz aylarında parklarımız dolup taşıyor. Bartın Belediyesi Yöresel Yemek Evi bahçesinde de yaz aylarında oturacak yer kalmıyor. Biz düzenlemelerimiz ile yaz için halkımıza dinlenme alanları sunduk. Ancak kışın da insanların gidebileceği nezih yerler oluşturmamız lazımdı. Bu amaçla hem alışveriş yapılabilmesi, hem de dinlenme yerleri oluşturmak için eski terminal alanında taşhan mimarisi ile iş merkezi yapıyoruz. Buranın bir katında alışveriş yapılabilecek, bir katında kafeterya, dinlenme ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacak mekânlar olacak. O zaman kışın da halkımızın gidebileceği yerler yapmış olacağız“ dedi.

„BARTIN’A TURİST NEDEN GELSİN?“

Bartın’a çok fazla turist çekebilmek ve Bartın’da turistlerin geçireceği zamanı artırabilmek için çeşitli çalışmalar yapıldığını anlatan Başkan Akın „Bartın’a turist neden gelsin diye sorduğumuzda çeşitli alternatifler ürettik. Örneğin Yalı Bölgesi’ne gelen bir turist burada gezip, el sanatları satış noktasında el sanatlarımızı görebilecek. Yöresel Yemek Evi’nde Bartın yemeklerini yiyebilecek. Ulaştırma Müdürlüğümüzü kaldırıp o alanı Gazhane ile birleştirip burada daha farkı bir düzenleme ve Deniz Tarihi Müzesi oluşturacağız. Turistler burada vakit geçirebilecek. Yeni yapılacak taşhan iş merkezini gezebilecek. Buradan Asma Caddesi’ni kullanarak tarihi hamama ulaşılabilecek. Bu güzergâhta yolları antik parke ile döşedik.150 yıllık taş duvarları temizleterek ön plana çıkardık. Tarihi hamamda da bir çalışma başlatacağız. Dış cephesini iyileştirip aydınlatacağız. Oradan Hükümet Caddesi’ndeki tarihi belediye binasını gezebilecekler. Bu binada kent müzesini kuracağız. Yine Şadırvan ve Su Terazisi‘ni görebilecek olan turistler, Kuleyanı Çeşmesi’nde yapacağımız düzenleme, geçen yıl düzenlenen Dikilitaş, Ebu Derda Türbesi ve yapacağımız şehitlik anıtını gezebilecek. Yani sadece bu hatta yapılacak gezi ve incelemeler ile bir turist 1 gününü Bartın’da geçirebilecek“ dedi.

„BARTIN IRMAĞINI DA TURİZME KAZANDIRACAĞIZ“

Bartın Irmağı’nın çok değerli bir ırmak olduğunu ve ırmağın turizme kazandırılması için belediyenin çalışmalar yaptığını da belirten Başkan Cemal Akın, öncelikle ırmağın kanalizasyondan kurtarılacağını söyledi.


Avrupa Birliği ve Çevre Bakanlığı hibesi ile gerçekleştirilen projenin son aşamalarına geldiğini anlatan Akın „Bartın’ın kanalizasyonunun arıtılması için bir proje hazırlanmış. AB destekli bu proje bizim göreve geldiğimizde elimizden gitmek üzereydi. Türkiye’de sadece 15 belediyenin yararlandığı bu proje için kısa bir zamanda arıtma tesisi yapılacak alanı aldık. Tapuları teslim ettik. Tam dört yıldır da ısrarla takip ediyoruz. Her 15 günde bir Ankara’ya gidip projenin gidişatı ile ilgili bilgi alıyor ve gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Başlangıcında sadece arıtma tesisi yapımı olan bu projeye 80 km.lik su hatlarının değişmesi v e İnkumu kanalizasyon paket arıtma tesisi ve derin deşarj sistemini de dâhil ettirdik. Ekim ya da Kasım aylarında İnkumu kanalizasyon projesinden başlayacağız. Bartın’ın kanalizasyonunun arıtılması ile Bartın Irmağı kanalizasyondan kurtarılacak. Aynı zamanda Denizcilik Meslek Lisesi’nde bir atölye kurarak burada Bartın Çektirmesi yaptırıyoruz. Bartın Irmağı’nda eski günlerdeki gibi tekne gezileri olmasını arzu ediyoruz“ dedi.

„KARANLIK NOKTA BIRAKMIYORUZ“

Seçim öncesi Bartın’da karanlık nokta bırakmayacağını söylediğini ifade eden Başkan Akın, Bartın’ın huzurlu bir kent olması için belediyenin üzerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdiğini belirtti. Akın birkaç yıl öncesinden sıkıntılı noktalar olan Yalı Bölgesi, Peynirci Pazarı, Ebu Derda Türbesi, Asri Mezarlık Karşısı, Cumhuriyet İlkokulu arkasındaki park, Belediye Çay Bahçesi gibi yerlerin restorasyon ve yeniden düzenlemeler ile huzurlu yerler haline dönüştürüldüğünü anlattı. Yapılanların kolay olmadığını çok şeye göğüs germek gerektiğini ifade eden Cemal Akın„ Bartın’da karanlık nokta bırakmayacağız derken her yeri aydınlatacağız demek istemedik. Bartın’ın huzurlu bir kent olması için her şeye göğüs gereceğimizi söyledik. Bayanlarımızın gidemeyeceği hiçbir yer olmayacak. Birkaç yıl öncesine kadar bayanların gündüz, erkeklerin gece bile geçmeye çekindiği yerleri Allah’ın izniyle bugün pırıl pırıl yerler haline getirdik. Bunlar kolay olmadı. Ama biz ısrarla bu çalışmamızı sürdürüyoruz“ dedi.

„26 TRİLYON BORÇ ÖDEDİK“

Belediye Başkanlığı görevine başladığında belediyenin 66 trilyon borcu bulunduğunu ve çalışanına maaş veremeyecek durumda olduğunu belirten Başkan Akın „Belediyeyi kendi iş yerimiz gibi gördük ve yönettik. Yani sıkı bir mali politika uyguladık. Giderleri azalttık, gelirleri çoğalttık. Öz kaynaklarımızı artırdık. Geçmişe ait 26 trilyon borcu ödedik her ay da bu borçlardan 1 trilyon 100 milyar lira ödeme yapıyoruz. İlk ay maaş veremeyecek konumdan bugünlere getirdik. Seçimden önce verdiğimiz sözleri yaptığımız gibi, üzerine sayısız güzel ve önemli projeyi uygulayarak vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Çalışanlarımıza alnının teri kurumadan emeklerinin karşılığını fazlası ile verdik. Belediye içinde dayanışma ve güven ortamı sağladık“ dedi.

„GÖNLÜMÜZ RAHAT“

Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu 4 yılı hakkını vererek geçirdiğini anlatan Belediye Başkanı Cemal Akın„40 yıllık siyasetçiyim, 4 yıldır da belediye başkanlığı yapıyorum. Bu dört yılın hakkını fazlasıyla verdiğime inanıyorum. Başkan olarak ben, belediye meclis üyelerimiz, belediye çalışanlarımız ile gönlümüz rahat. Günün 18 saatini belediye ve Bartın için çalışarak geçiriyorum. Yaptığımız hizmetler halkımızın takdirini görüyor. Bir o kadar da yapacağımız projelerimiz var. Bir kısmı başladı. Gavurtaşı Şelalesi’nde kazmayı vurduk. Hendekyanı Caddesi’nden doğal gazı geçireceğiz ve bu caddeyi tamamıyla yenileyeceğiz. Bir taraftan doğal gaz çalışmalarına bağlı alt yapı çalışmalarımız devam edecek. Bu yıl Davut Fırıncıoğlu Caddesi’nin düzenlemesini yapacağız. Kemer Meydanı’nın düzenlenmesi ile birlikte buradan Hamam Sokağı’na kadar olan güzergâhta çok farklı bir proje uygulayacağız. Yoluyla, aydınlatmasıyla, kent mobilyaları ile Bartın’a yakışan bir cadde ortaya çıkaracağız“ dedi.

Bartın Genç İşadamları Derneği Başkanı Sinan Kireç ile üyelerine teşekkür eden Başkan Akın „Biz istişareye çok önem veriyoruz. Bugünkü sohbet toplantınıza beni davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dilerim“ dedi.

Haber Kaynağı : 
http://www.bartin.info/yerel-yonetimler/baskan-bartin-giadin-konugu-h7769.html

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya